Een mannen/ vrijgezellen weekend in Maastricht met vrienden staat garant voor mooie verhalen en veel lol. Het kan bijna niet verkeerd gaan in een van de leukste en meest gemoedelijke steden van Nederland. Combineer een avond stappen met leuke activiteiten voor een onvergetelijk mannen/ vrijgezellenweekend in Maastricht.

Reizen naar Maastricht

station maastricht

Reizen naar Maastricht kan op verschillende manieren, maar wij adviseren je om met de trein óf met de auto te gaan voor een mannen/ vrijgezellen weekend in Maastricht. Met een groepsticket van de NS reis je al vanaf €7,15 pp in de daluren!

Ge je met de auto, let dan even goed op waar je gaat parkeren. meer tips hierover geven we je hier.

Overnachten tijdens je mannen/ vrijgezellen weekend in Maastricht

Overnachten tijdens een mannen/ vrijgezellenweekend in Maastricht hoeft natuurlijk niet zo luxe te zijn en mag vaak niet al teveel kosten. de 3 beste opties wat ons betreft zijn:

heb je iets meer budget te besteden kijk naar eens naar Beez hotel en cocktailbar óf Green elephant hostel.

stayokay maastricht

Kroegentocht door Maastricht

platielstraat maastricht

Wanneer je Maastricht nog niet kent maar wel lekker wil stappen tijdens je weekendje Maastricht is het wellicht een idee om aan het begin van de avond een kroegentocht te boeken.

Dan heb je al een beetje kunnen zien waar de leuke plekjes zijn in de stad die bij jou passen zodat je na de tour op eigen houtje de stad verder onveilig kunt gaan maken!

Stappen in Maastricht

In Maastricht kun je tot in de late uurtjes door feesten wat dit natuurlijk de perfecte stad maakt voor een vrijgezellenfeest of mannen weekend.

Je start in de Platielstraat waar vele leuke kroegen naast elkaar zitten. Hier zitten ook al iets grotere dansgelegenheden waar je je gedurende de avond naartoe kunt verplaatsten. Gaan deze dicht dan kun je ook nog terecht op de markt bij de Fessa of Café Défilé waar je echt tot in de ochtend door kunt gaan.

Hou je meer van clubs, bezoek dan Complex onder de Wilhelminabrug.

complex maastricht mannen/ vrijgezellen weekend

Crossen of steppen door de grotten

steppen grotten maastricht

Heb je na het stappen nog tijd om je kater naar de achtergrond te verdringen dan is het wellicht leuk om nog even de grotten te bezoeken.

Op een van de hoogste plekken van Nederland, bieden kilometers ondergrondse gangen een unieke ervaring. Onder de Sint Pietersberg bij Maastricht kun je tijdens een rondleiding de grotten ontdekken. Deze zijn verspreid over enkele eeuwen door mensen zijn uitgegraven.

De grotten van Maastricht zijn te voet of met de step te verkennen en zeker een topattractie in Maastricht!

Huur een sloep tijdens je mannen/ vrijgezellen weekend in Maastricht

Een heerlijke activiteit voor óf na een avond stappen is in de lente of zomer het huren van een sloep. Bij rederij stiphout kun je een sloep huren voor enkele uren of een dagdeel.

Spreek even af of je zelf wat hapjes & drankjes mee kan nemen en je hebt een top dag op het water!

sloep varen maastricht

Kanoën op de maas

kano varen maastricht

Écht een keer iets anders is om met de kano de omgeving van Maastricht te verkennen. Voor €20,- pp kun je een kano huren. Wanneer je op zoek bent naar actie dan kun je een kanotocht combineren met een fietstocht door de omgeving!

Let wel op; deze activiteit is alleen van 1 april t/m 1 oktober te boeken.

Bezoek Snowworld in Landgraaf

Niet in Maastricht, maar wel vlakbij en dus leuk om te bezoeken is Snowworld in Landgraaf. Hier kun je skiën, rodelen of klimmen in het adventure park. Erg leuk om te doen met een vriendengroep, voor of juist na een goede stap avond!

Met de auto vanuit Maastricht een half uurtje rijden, maar zeker de moeite waard!

snowworld landgraaf mannen/ vrijgezellen weekend in maastricht

Ben je toch nog niet overtuigd van de Stad Maastricht voor je vrijgezellenfeest/ weekend? Bekijk dan ook eens de mogelijkheden voor deze steden:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *