mannenweekend gent
café den turk uithangbord Gent

Gent is bij uitstek geschikt voor een leuk mannen/ vrijgezellen weekend. Je kunt hier op vele plaatsen genieten van de stad, van elkaars gezelschap én natuurlijk van heerlijk Belgisch speciaalbier! We zullen je vertellen over onze ervaringen en wat wij gedaan hebben tijden dit soort weekenden in Gent.

Waar slaap je tijdens een Mannen/ vrijgezellen weekend in Gent?

overnachten in Gent Treck hostel
Treck Hostel
den tilk Gent/ merelbeke

Over het algemeen is het slapen niet heel erg belangrijk tijdens een mannen/ vrijgezellen weekend. Je bent immers toch de hele dag in de stad en ook ’s nachts zul je over het algemeen eerder in de kroeg zitten dan in je kamer vertoeven. Onze eerste optie voor een vrijgezellenweekend zou zijn het Treck hostel, een overdekte camping vlakbij het centrum waar je nog jaren over na gaat praten met de vrijgezel! Ben je met een grotere groep en ben je wat luidruchtiger van aard dan kun je wellicht uitwijken naar Den Tilk. Iets verder uit het centrum, maar voor grotere groepen ideaal. met de taxi ben je binnen 10 minuten in het centrum. Of je kunt voor het gehele weekend een fiets huren bij de fietsambassade in Gent heb je een fiets voor €13,- per dag.

Monesterium Poortackere Gent
Getaway studio’s Gent

Nóg 2 opties die qua prijs iets boven de bovengenoemde hostels liggen zijn het Monesterium Poortackere en Getaway Hostel.

Beide locaties liggen op loopafstand van het centrum en op beide locaties kun je met grotere groepen terecht.

Wanneer het weekend in het teken staat van uitgaan zouden wij eerder kiezen voor Getaway studio omdat je dan echt dichtbij het uitgaanscentrum slaapt. Ga je meer om de stad te bekijken dan is Monesterium Poortackere zeker een mooie optie. daarnaast is het pand zelf ook heel erg mooi met mooie eetzalen, een leuke bar en zelf een kerk!

Wat ga je doen tijdens een mannen/ vrijgezellenweekend in Gent?

varen over de leie in gent

Eerst even lekker varen op de Leie in Gent

Varen over de Lije in gent met een bootje

Het eerste wat op ons lijstje zou staan na aankomst in Gent is een lekkere boottocht door Gent in een afgehuurde privé boot van bootjes van Gent. Je kunt catering aan boord regelen of in overleg zelf hapjes en drankjes meenemen aan boord. het leukste is om een zo lang mogelijke tocht te maken zonder wc stops, dat lost zich vanzelf op onder een brug tijdens het varen ;-).

Met goed weer kun je misschien ook met de vriendengroep een kano huren of een sup om over de Leie te varen, minstens net zo leuk!

Ga stadsgolfen in Gent

Een andere manier om op een leuke en ontspannen manier de stad Gent te verkennen tijdens een vrijgezellenfeest of mannen weekend is om te gaan stadsgolfen. Dit wordt aangeboden in diverse steden in België en dus ook in Gent. Perfecte activiteit om de stad te leren kennen én lol te hebben tijdens een mannen/ vrijgezellen weekend in Gent!

Bubble voetbal spelen in Ghent

Tijdens een vrijgezellenfeest/ weekend kun je ook iets actievers te doen zoeken. Een potje bubble voetbal is erg leuk om een keer te doen en daar zul je ook nog lang over napraten onderling. Ook in Gent kun je Bubble voetbal spelen. Vanaf €25,- pp kun je dit al regelen. haal zelf de bubble ballen op in Nederland óf laat ze bezorgen op locatie.

Leuke parken in gent om dit te doen zijn:

Het Baudelopark, Groene valei park of het Koning albert park.

Paint ball spelen tijdens een vrijgezellenfeest in gent

Boys wil be boys dus paintballen zal echt een activiteit zijn die de meeste mannen tijdens hun vrijgezellenfeest wel kunnen waarderen. Wellicht iets minder wanneer er op de vrijgezel gejaad mag worden, maar dat is dan weer leuk voor alle vrienden!

Vanaf €36,- per persoon kun je paintallen in Gent via paintball Gent. De locatie ligt in het Noorden van de stad dus wellicht moet je wel even een taxi regelen om daar te komen.

paint ball spelen in Gent tijdens vrijgezellenfeest

Bezoek Bar Bricolage in Gent voor een gaaf feest of gezellige middag

Bar bricolage gent club chinastraat

In Gent kun je goed feesten en in iedere kroeg is het erg gezellig natuurlijk. Maar ben je op zoek naar net iets anders dan is het wellicht leuk om eens te kijken wat er op het programma staat bij bar Bricolage aan de chinastraat in Gent. Hier kun je doordeweeks terecht voor een cultureels programma en op vrijdag en zaterdagen opent hier club chinastraat haar deuren. De Chinastraat is een oude hondenvoederfabriek. Het ligt in de Oude Gentse Dokken, vlakbij het Kapitein Zeppospark. Met de fiets is het 10 minuten fietsen vanuit het centrum, of je kunt een taxi pakken natuurlijk!

Herinneringen ophalen in een Gentse kroeg tijdens een mannen/ vrijgezellen weekend in Gent

Tijdens een mannen/ vrijgezellen weekend gaat het natuurlijk om samen zijn, maar ook samen herinneringen ophalen. Dit kan bijvoorbeeld met een grote groep door een kroegentocht te organiseren. Kies enkele leuke kroegen uit in Gent en verzin 10 vragen per kroeg. Wanneer een groep op de locatie van de kroeg is sturen ze een groepsfoto voor de deur om de vragen te ontvangen die bij deze kroeg horen. De antwoorden komen samen op een eind locatie waar je elkaar gezamenlijk weer zien.

Wat leuk is om te doen met een vrijgezellenfeest is om juist de herinneringen die ieder persoon met de vrijgezel in kwestie heeft opgedaan in het verleden. Je vraagt iedereen die deelneemt om zijn/ haar 5 leukste herinneringen met de vrijgezel en die laat je in vraag vorm terugkomen in diverse rondes (anders gaat het een beetje saai worden). Erg leuk en het schept ook meteen een groepsband die je nodig hebt voor een leuk vrijgezellenweekend

Tips voor kroegen zijn er genoeg in Gent, Probeer de échte toeristen kroegen voor dit soort activiteiten de vermijden, het kan namelijk naarmate de activiteit vordert wat luidruchtig worden is onze ervaring.

mannenweekend gent vrijgezellenfeest
Mannen/ vrijgezellen weekend gent café den Turk

Op stap in Gent tijdens een mannen/ vrijgezellenweekend

Stappen in gent club Charlatan

Waar je leuk op stad kunt is natuurlijk altijd persoonlijk, maar in club Charlatan ga je je zeker niet vervelen. Het komt wel echt pas na middernacht op gang hier dus ga van tevoren eerst even goed eten om een stevige bodem te leggen voor een lange stapavond. Ga daarna even naar bar Des Amis vlakbij Charlatan om je vervolgens in het lange nachtleven onder te dompelen. De dansers van de vriendengroep zullen zich naast Charlatan ook thuis voelen in club Central. Of ga even kijken bij club Embassy. Gent is vrij compact, dus je loopt eigenlijk vrij eenvoudig van de ene naar de andere club.

Reizen naar Gent voor een vrijgezellenfeest

reizen naar Gent kan natuurlijk op verschikllende manieren, maar voor een vrijgezellenfeest zijn er toch vaak net iets meer opties nodig.

Nu reis je bijvoorbeeld van voor €31,- met de trein naar Gent. Je kunt in de trein een lekker biertje drinken en komt ook nog eens uitgerust op de plaats van bestemming aan. Vanaf amsterdam duurt de treinreis ongeveer 2 uur en 15 minuten.

Is het budget ruimer dan kun je van de reis alleen al een unieke ervaring maken door een échte partybus te huren om naar Gent af te reizen!

Muziek hard aan volop drank in de bus en vlammen uit het dak bij iedere toilet stop. De reis naar Gent met een partybus zul je niet snel vergeten!

Meer mannen/ vrijgezellen weekend tips nodig? Wij geven je de gaafste tips voor een mannen/ vrijgezellenweekend of vrijgezellenfeest in:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *