Met een mannen/ vrijgezellen weekend in Leuven die je iedereen een plezier! Leuven is een échte bierstad en omdat Leuven ook een studentenstad is, is er ook een bruisend uitgaansleven. Daarnaast is Leuven in de meeste gevallen pook niet heel erg ver reizen waardoor je optimaal gebruik kunt maken van je weekend.

Reizen naar Leuven voor een mannen/ vrijgezellenfeest of weekend

Partybus naar Leuven
Partybus naar Leuven

Reizen naar Leuven kan op diverse manieren,

Met de trein naar Leuven is bijvoorbeeld een fijne optie voor een mannen/ vrijgezellen weekend naar deze stad. Vanaf €22,- reis je al vanaf Utrecht naar Leuven.

Voordeel is dat je jezelf niet hoeft in te spannen, je helemaal relaxed in Leuven aankomt en een biertje kunt drinken onderweg!

Een meer spectaculaire manier om naar Leuven te reizen is met de Partybus. Een onvergetelijke manier om af te reizen naar Leuven!

En dan is er natuurlijk ook gewoon de optie om met de auto richting Leuven af te reizen. Voor de chauffeurs in eerste instantie misschien minder leuk, maar wel met afstand de goedkoopste optie waardoor er meer overblijft voor de andere activiteiten!

Overnachten tijdens een mannen/ vrijgezellen weekend in Leuven

Getaway studio's leuven

Qua slaap gelegenheden voor een mannen/ vrijgezellenweekend naar Leuven moet je centraal in de stad zijn. Wij raden hiervoor Getaway studio’s aan. Eenvoudige studio’s maar netjes en van alle gemakken voorzien inclusief een koelkast voor het koud leggen van de bier voorraad.

Nóg een optie in het centrum is hotel The Shepherd. Mooie, moderne en nette kamers, een mooie bar en een goed ontbijt kun je hier zeker verwachten. Je loopt vanuit het hotel binnen een paar minuten het centrum binnen dus qua locatie kan het bijna niet beter! Dit vinden wij niet alleen, maar op Google hebben ze ook een rating van 4.3 op een schaal van 5.

Hotel de Shepherd leuven
Hotel de Shepherd
Leuven City Hostel

Vlakbij Getaway studio’s ligt Leuven city Hostel. Ook middenin het centrum dus en slechts enkele minuten lopen van het station én het centrum. Qua ligging dus ideaal. je moet het echter wel doen met wat minder luxe. Het betreft hier wel echt een hostel met stapelbedden, maar wanneer luxe niet belangrijk voor je is of wanneer je met een groep vrienden of vriendinnen naar Leuven gaat is dit een ideale low budget optie in het centrum!

Activiteiten voor een mannen/ vrijgezellenweekend in Leuven

Natuurlijk gaat het tijdens een mannen/ vrijgezellenweekend in Leuven voornamelijk om stappen, gezelligheid en drinken met je vrienden. Maar voor de afwisseling (en om niet té dronken te worden) is het wellicht het overwegen waard om toch een leuke activiteit op de dag, of the day after, in het programma op te nemen. Zo zie je toch nog iets van de stad naast de vele terrassen en cafés.

Kroegentocht in Leuven

Leuven is een studentenstad én een échte bierstad. De brouwerij van Stella Artois staat in Leuven en er zijn diverse kleine brouwerijen in de buurt te vinden. Een leuke kroegetocht kun je voor slechts €17,50 pp boeken bij Qula. Hiermee combineer je een speurtocht met een kroegentocht, is weer eens iets anders.

Verder kun je ook een brouwerij toer te voet doen of met de fiets!

Paintballen in Leuven

Ga je met een vriendengroep naar Leuven voor een vrienden weekend of vrijgezellen feest dan is paintballen altijd leuk om te doen. Dit kan uiteraard ook in Leuven. Maak teams óf richt je vizier op 1 van je vrienden, lol gegarandeerd!

Paintballen in Leuven tijdens een mannen/ vrijgezellen weekend
Paintballen in Leuven

Stadsgolfen in leuven

City golf Leuven
Stadsgolfen in Leuven

Lekker bezig zijn én de stad Leuven verkennen kan met de originele city golf activiteit. Samen met je vriendengroep loop je door de stad om diverse holes te spelen op pleinen en in parken van Leuven.

Een heerlijke rustige en ontspannen manier om de stad te verkennen en de leukste plekken te bezoeken én je hebt tijd om tussendoor nog een biertje te drinken!

Huur een Bierfiets in Leuven

Dé klassieker voor een mannen/ vrijgezellenfeest is toch wel het huren van een bierfiets om de stad mee te verkennen.

Op deze manier ontdek je de stad, is de inspanning niet al te groot en kun je toch lekker bier blijven drinken, win-win-win dus!

Bierfiets huren in leuven tijdens mannen/vrijgezellenfeest
Bierfiets Leuven
Escape rooms Leuven

Leuven is een echte studentenstad dus daar mag een goede escaperoom niet ontbreken. Leuven heeft dan ook maar liefst 4 escaperooms! Je kunt hier dus je hersens op meerdere manieren kraken om uit gevangenschap te ontsnappen.

Een leuke activiteit voor vriendengroepen tijdens een mannen/ vrijgezellen weekend in Leuven!

Bezoek 1 van de 4 escaperooms tijdens jouw stedentrip naar Leuven:

  1. Great escape
  2. Exit room
  3. Escape room Leuven
  4. Escape house Leuven

Stappen in Leuven

Oude markt Leuven
Oude markt Leuven

Iedereen heeft wel eens van de Oude Markt gehoord. Als je er al eens bent geweest, weet je als geen ander dat er geen enkel plein in België zo perfect is voor een kroegentocht als deze. Hier hop je letterlijk van bar tot bar, de één al gezelliger dan de ander. De straat krijgt niet voor niets de bijnaam ‘de langste toog ter wereld’.

Vanuit het station loop je via de grote markt naar de oude markt. Eenmaal op de oude markt strijk je neer op een van de terrassen om vervolgens een hapje te eten en richting de avond een dansje te wagen in een van de vele danscafés rondom de oude markt. Eigenlijk is een bezoek aan de oude markt al een dagbesteding op zich waar je met veel plezier aan terug zult denken!

Mannen/ vrijgezellen weekend in andere steden dan Leuven?

Waarschijnlijk ben je nu enthousiast geworden om je mannen/ vrijgezellenweekend in Leuven te gaan organiseren. Maar mocht je toch nog twijfelen dan hebben we nog veel meer leuke steden bezocht voor een geweldig mannen/ vrijgezellen weekend. Bekijk ook eens de opties voor:

en

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *