Mannen vrijgezellen weekend in Dublin Temple bar district

Tja, als je dan in een stad je vrijgezellenfeest of mannenweekend moet vieren dan in Dublin wel echt the place 2 be voor mannen. Dublin heeft werkelijk alles om een vrijgezellenfeest (vrijgezellen weekend in dit geval waarschijnlijk) tot een succes met maken. Let wel, je hebt pas écht goede vrienden wanneer ze je meenemen naar Dublin voor je vrijgezellenfeest. de reis er naartoe zijn namelijk de kosten niet, maar eenmaal daar is Dublin zeker niet goedkoop. Maar moet je het daarvoor laten? Zeker niet! Een onvergetelijk weekend geven vol met lol, drank en verhalen voor het leven ga je beleven tijdens een mannen/ vrijgezellen weekend in Dublin!

Reizen naar Dublin

Reizen naar Dublin voor een mannen/ vrijgezellen weekend zul je altijd met het vliegtuig moeten doen. Je vliegt vanaf Amsterdam, Rotterdam, Eindhoven, Dusseldorf of Brussel direct naar de Ierse hoofdstad. De vlucht zelf duurt zo’n 1,5 – 2 uur dus je kunt prima een goedkope vluchtmaatschappij boeken aangezien je niet al te lang in de kreukels hoeft te zitten. Vliegen kan al vanaf enkele tientallen euro’s via bijvoorbeeld Aer Lingus of Ryanair.

Enkele handige links:

Vanaf het vliegveld pak je de bus of een taxi naar het centrum van Dublin.

Waar kun je overnachten tijdens een vrijgezellen/ mannenweeken in Dublin?

Over het algemeen moet een vrijgezellen/ mannen weekend natuurlijk qua slapen low budget geregeld worden. In Dublin zijn er dan natuurlijk meerdere opties. Wanneer wij echter onze favorieten moeten noemen dan zijn dit Generator hostels of Kinley house hostel. De eerste is wat netter voor een laag budget en iets verder lopen van het feestgedruis. Kinley house ligt bijna in The Temple bar district en vanuit de pubs riol je zo je bed in.

locatie generator hostel en kinley house hostel

Wat te doen tijdens een mannen/ vrijgezellen weekend in Dublin?

Dan ben je in Dublin en heb je ingecheckt in je hostel. Nu kan het allemaal beginnen. Wanneer je op vrijgezellen/ mannen weekend gaat naar Dublin kun je maar op 1 plek starten en dat is The Temple bar district.

Bezoek Temple Bar district in Dublin

Temple bar district

Iets wat je zeker gaat doen wanneer je in Dublin op stedentrip gaat is een bezoek brengen aan Temple bar district. Dit is namelijk hét uitgaansgebied waar je de sfeer van Dublin tot je kunt nemen. Hier staat natuurlijk de meest bekende pub van Dublin The Temple bar waar je iedere dag kunt genieten van live muziek onder het genot van een lekker biertje. Maar in de hele straat zitten vergelijkbare pubs met live muziek. Van mooie ingetogen nummers tot de klassieke meezingers van de Dubliners, alles komt wel een keer voorbij. Je bent niet in Dublin geweest wanneer je niet in het Temple bar district geweest bent, een must voor ieder mannen/ vrijgezellen weekend!

Bezoek de Guiness brouwerij in Dublin

Poort Guiness brouwerij Dublin

Guiness is een echt Iers brouwsel. Een donker, bijna zwart, bier waar je van kunt houden of niet! Wij vinden Guiness zelf niet lekker, maar des te meer reden om de vrijgezel dit eens goed te laten proeven. Op zichzelf is de brouwerij van Guiness niet heel erg bijzonder. Ze hebben er wel een mooie tour doorheen gemaakt met audio en visuele aspecten, maar wij hebben meerdere brouwerijen bezocht en dan is het verhaal toch vaak hetzelfde. Waar je wél voor naar de Guiness brouwerij zou moeten gaan is voor een bezoek aan de bar op de bovenste verdieping The gravity bar.

Bezoek de Jameson distillery in Dublin

jameson distillery dublin

Dan nóg een van de activiteiten in Dublin waar menigeen watertandend naar uit zal kijken. Een bezoek aan de Jameson distillery. Bekijk het proces van het brouwen van whiskey en proef het eindresultaat. Voor de whiskey liefhebber is dit natuurlijk fantastisch om een keer te ervaren wanneer hij op mannen/ vrijgezellen weekend is naar Dublin.

Ga mee op een Viking tour door Dublin

Een tour waar wij meer verrast werden is de Viking tour. Oké, je moet een beetje in the mood zijn voor deze tour maar 1 ding is zeker, je gaat er nog lang over napraten. Je gaat tijdens deze activiteit met een amfibie voertuig door Dublin heen. De gids geeft je op komische wijze een rondleiding door de stad en met dit voertuig kun je ook varen dus ook dat komt voorbij in deze tour. Met een groep mannen met een vinkinghelm op door de straten van Dublin heen rijden en aaaarghh roepen, sommige dingen zijn onbetaalbaar!

Speel Footgolf in Dublin

Mannen/ vrijgezellen weekend in Dublin footgolf dublin

Na een avondje in de pubs van Dublin is het dan de volgende dag wel even lekker om in de buitenlucht je kater te verwerken. Net buiten de stad van Dublin kun je dan een partijtje Footgolf spelen. Het terrein ligt vlakbij het vliegveld, dus je zo ook vlak voordat je gaat vliegen nog even een potje kunnen spelen om de tijd te doden. Kosten zijn ongeveer €20,- per persoon, met eten, een drankje en een potje poolen naderhand.

Bezoek een Rugby wedstrijd in Dublin

Mannen/ vrijgezellen weekend in Dublin aviva stadion Dublin

In Ierland is de sport Rugby de grootste sport van het land en natuurlijk echt iets voor mannen. In Dublin staat een fantastisch Rugby/ voetbal stadion Aviva stadium. Hier worden wedstrijden van zowel het nationale rugby als voetbal team gespeeld. Daarnaast is het stadion de thuisbasis van Rugby club Wanderers F.C.. Mocht je dus naar Dublin gaan en een wedstrijdje mee kunnen pikken tijdens je verblijf dan zal dat zeker een unieke ervaring zijn!

Ben je toch op zoek naar andere activiteiten in Dublin óf wil je tijdens je vrijgezellen/ mannenweekend toch even ergens goed eten, bekijk dan ook onze andere artikelen over Dublin.

Meer mannen/ vrijgezellen weekend tips nodig? Wij geven je de gaafste tips voor:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *