station maastricht

Reizen naar Maastricht is voor veel mensen toch wel even een trip. Vanuit Groningen is het toch al ruim 3 uur rijden, maar ook vanuit Utrecht duurt het bijna 2 uur voordat je in Maastricht bent. Maar er zijn natuurlijk verschillende manieren om naar Maastricht af te reizen, per trein, per auto, of zelfs met het vliegtuig!

Reizen naar Maastricht met de trein

treinstation  Maastricht

Een van de meest comfortabele manieren om naar Maastricht af te reizen is zeker met de trein. Er zijn goede verbindingen via Eindhoven en Venlo waardoor je vrij snel met de trein vlakbij het centrum van Maastricht uitstapt.

Eenmaal op het prachtige oude treinstation van Maastricht loop je via de Sint Servaasbrug zo het centrum in. Dit loop je in ongeveer 15 minuten. Een enkeltje van Utrecht naar Maastricht koop je vanaf €27,20.

Naar Maastricht met de auto

Een van de meest populaire manieren om af te reizen naar Maastricht is natuurlijk een reis met de auto. De wegen rondom Maastricht zijn prima en de laatste jaren is er groot onderhoud geweest rondom de stad. Vanuit Utrecht ben je ongeveer 2 uur onderweg, een enkele reis van zo’n 180 km vanuit Utrecht kost zo’n €25,-. Een goedkoper alternatief dus dan de trein, zeker wanneer je met meer personen afreist naar Maastricht. Al moet je natuurlijk nog wel rekening houden met parkeerkosten.

Parkeren in Maastricht

parkeren in Maastricht

Parkeren in het centrum van Maastricht is eigenlijk prima te doen. Er zijn veel verschillende parkeergarages. In het centrum parkeer je vanaf €2,90 per uur. In de schil van Maastricht betaal je een dagtarief van €6,60 en een uurtarief va €1,50.

Alleen de parkeergarages van Q park zoals die op het vrijthof zijn vrij duur. Daar betaal je €35,- voor een dagkaart en €1,50 per 18 minuten.

Ben je redelijk ter been dan kun je het beste parkeren op 1 van de 2 P&W parkeer terreinen van Maastricht

Vanaf of naar Maastricht reizen met het Vliegtuig

Ja, je leest het goed. Je kunt zelfs naar Maastricht met het vliegtuig. Wij zouden het voor de Nederlandse toeristen natuurlijk niet aanraden, maar het vliegveld Maastricht/ Aachen ligt vlakbij de stad. Vanuit hier vlieg je onder andere naar Alicante, Porto, London of Barcelona. Dus eventueel is een stedentrip naar een van deze steden te combineren met enkele dage in Maastricht?

Eenmaal bepaald hoe je af gaat reizen naar Maastricht is het natuurlijk ook wel fijn om te weten waar je het beste kunt overnachten en wat er zoal te doen is in Maastricht? Stadtripper.nl geeft je ook hiervoor de beste en meest praktische tips!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *