skyline dusseldorf

Een mannen/ vrijgezellen weekend in Düsseldorf is wellicht het beste idee wat je kunt hebben. Op slechts 2 uur rijden van Utrecht heeft deze stad heeft echt alles wat een mannenhart begeert. Jij zult je er met je vrienden dan ook meer dan prima gaan vermaken. Wij nemen je mee in het perfect mannen/ vrijgezellenweekend in Düsseldorf, een weekend die jullie nooit meer zullen vergeten!

Reizen naar Düsseldorf voor je vrijgezellenfeest/ weekend

station/ hauptbahnhof Düsseldorf

Reizen naar Düsseldorf kan eigenlijk vanuit Nederland prima met de auto. Vanaf Utrecht rijd je in 2,5 uur naar Düsseldorf dus dat is eigenlijk prima te doen.

Alternatief is om te reizen met de trein naar Düsseldorf. Vanaf Utrecht duurt dit zelf maar 1 uur en 40 minuten. Je komt uitgerust aan en kunt allemaal lekker een biertje drinken in de trein. Kosten variëren van €18,- tot €40,-, wees er vroeg bij, dan betaal je minder over het algemeen.

Op stap in Düsseldorf tijdens een mannen/ vrijgezellenweekend

Overdag kun je je prima vermaken aan de Rijn kade. Hier kun je heerlijk genieten van een hapje en drankje in de zon. aan de zuidzijde van de rijnkade, maar ook aan de noordkant heb je grote parken waar veel jongeren in de zomerdag samenkomen om te genieten van de zon en een lekker drankje.

In de avond ga je nadat je even iets goeds gegeten hebt door naar de Bolkerstrasse in Düsseldorf. Deze straat wordt ook wel de langste bar van europa genoemd en je kunt hier dan ook goed stappen. Van dansen op schlager muziek tot dance muziek, hier kom je alles tegen.

bier drinken aan de rijn kade dusseldorf

Eten tijdens een mannen/ vrijgezellenweekend in Düsseldorf

Ham Ham Dusseldorf
Ham ham grill Düsseldorf

Eten tijdens een mannen/ vrijgezellenweekend in Düsseldorf hoeft niet heel moeilijk te zijn. Onze aanrader is dan ook om gewoon aan te schuiven bij Ham Ham. Niet duur en direct een goede bodem voor een toffe stapavond. je kunt van tevoren even reserveren, maar dit is niet noodzakelijk als je niet met een al te grote groep bent natuurlijk.

Bijkomend voordeel is dat Ham ham 50 meter van Bolkerstrasse af ligt en je dus direct door kunt gaan met feesten na het leggen van je bodem.

Activiteiten tijdens een mannen/ vrijgezellenweekend in Düsseldorf

Voor ons springt er wel 1 activiteit uit die je echt gedaan moet hebben tijdens een mannen/ vrijgezellen weekend in Düsseldorf en dat is Hotrod rijden! Met speciaal gepimpte hotrods scheur je door de straten van Düsseldorf met je vrienden en trek je veel bekijks.

Naast het rijden met de hotrods is het ook gaaf om bijvoorbeeld een brouwerij tour te doen wanneer het weer bijvoorbeeld wat minder is.

Wanneer je eigenlijk gewoon alleen wilt drinken met de mannen/ de vrijgezellen dan kun je natuurlijk gewoon beginnen aan de Rijn kade en langzaam met de groep richting Bolkerstrasse gaan. Voordeel is dat vrijwel alles in Düsseldorf op loop afstand ligt. Óf je pakt een van de vele elektrische steps die overal in de stad te vinden zijn.

hotrods rijden Düsseldorf
Hotrod rijden Düsseldorf

Arrow tag spelen in Düsseldorf

arrowtag düsseldorf
Arrow tag Düsseldorf

Een activiteit die je ook niet snel zult ondernemen in het normale leven is een potje arrow tag. Anders dan met paintballen moet je bij arrowtag elkaar uitschakelen met pijl en boog.

Zoek dekking achter de verschillende attributen op de baan en schakel 1 voor 1 al je vrienden uit!

Raften op de Rijn naar Düsseldorf

Je start stroomopwaarts met raften bij Neus om uiteindelijk te eindigen in de Aldstadt van Düsseldorf. De tour duurt ongeveer 2,5 uur dus je bent wel even bezig, maar het is wel wederom een unieke activiteit om te ondernemen tijdens een mannen/ vrijgezellenweekend in Düsseldorf.

Raften op de rijn in Düsseldorf
Raften Düsseldorf

Met de Bierfiets door Düsseldorf

Biekbike düsseldorf
Bierfiets Düsseldorf

In Nederland mag het in veel steden niet meer, maar in Düsseldorf kan het gelukkig nog wel. Met de Bierfiets kun je samen met je vrienden de stad verkennen.

De privétour duurt 2 uur onder begeleiding van een bierfiets kapitein en kun je tot 15 personen boeken. Bij de tour zit 1 10 liter vat bier die je natuurlijk tijdens de rit kunt opdrinken!

Bubble voetbal in Düsseldorf

Voor de vrienden die elkaar kennen via het voetbal is het wellicht leuk om in één van de stadsparken van Düsseldorf een potje bubble voetbal te spelen.

Gegarandeerd een leuke ochtend of middag vóór of na het stappen in Düsseldorf!

Bubble voetbal Düsseldorf
Bubble voetbal Düsseldorf

Overnachten in Düsseldorf voor mannen tijdens een vrijgezellenweekend

Mannen hebben qua slapen natuurlijk niet heel veel nodig tijdens een mannen/ vrijgezellenweekend in Düsseldorf. Maar even lekker slapen na een avond stappen is natuurlijk wel zo relaxed.

Mag het wat luxer zijn dan raden we aan om te slapen in het me and all hotel. Dit hotel heeft een gave sky bar waar je naast het ontbijt in de ochtend ook in de avond een drankje kunt doen. Daarnaast ligt het hotel op loop afstand van Bolkerstrasse.

Wil je een groeps accomondatie boeken in Dusseldorf kijk dan eens op de website van Groupcorner.

Of boek low budget een of meerdere kamers in 1 van de vele hostels van Düsseldorf zoals:

Hebben we je na al deze informatie nog steeds niet overtuigd om naar Düsseldorf te gaan met je vrienden? Bekijk dan onze tips voor een mannen/ vrijgezellenweekend in:

2 gedachte over “Mannen/ vrijgezellen weekend in Düsseldorf”
 1. Beste,
  Wij zijn van plan begin juni met een grote groep mannen(+/-30) naar Dusseldorf af te reizen voor een vrijgezellenfeest.
  Nu zijn wij op zoek naar een geschikte activiteit, het Hotrod rijden ziet er erg leuk uit maar ik ben bang dat wij niets meer moeten besturen op het moment dat we in Duitsland aankomen. Hebben jullie toevallig andere tips?
  Zijn er verder bepaalde hostels die geschikt voor zo’n groep?
  Hoor het graag!
  Gr. Leon

  1. Hallo Leon,

   We weten natuurlijk niet wat jullie budget voor het slapen is. Er zijn meer dan genoeg in het centrum van Düsseldorf. Belangrijkste wanneer je met een groep gaat is de locatie. Je wilt niet te ver van de Bolkerstrasse af zijn aangezien je daar waarschijnlijk op stap zult gaan in de avond. Hostels bij het station zijn best nog wel een eindje lopen namelijk, als kun je in Düsseldorf ook prima een Uber bestellen. Als ik zo kijk is het BLK hostel qua liggen van de hostels het meest ideaal. Qua activiteiten zou ik dan wanneer je toch al vrij beschonken bent op de dag van aankomst niet al teveel actiefs meer doen. Lekker neerstrijken aan de rijn boulevard of een biertour langs de stadsbrouwerijen of een kroegentocht om de stad een beetje te verkennen en in de stemming te komen. Wellicht kun je de volgende dag dan in de ochtend met de hotrods gaan rijden, dat is namelijk wel écht heel leuk om een keer mee te maken.

   Veel plezier in ieder geval!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *