Over Maastricht

Maastricht ligt in het meest zuidelijke puntje van Nederland in een prachtige heuvelachtige omgeving. Door deze prachtige stad stroomt (de naam zegt het al) de mooie rivier de Maas. Een stad waar een rivier doorheen stroom (zoals ook in Praag of Parijs) heeft toch altijd iets extra’s en zorgt ook altijd voor meer vertier in een stad. Een stedentrip naar Maastricht moet dus zeker op jouw lijstje komen te staan!

Maastricht heeft ruim 120.000 inwoners en is ook een echte studentenstad. Maastricht behoort tot de steden die zich “oudste stad van Nederland” noemen. Aan de hand van resultaten van archeologische opgravingen kan met zekerheid gezegd worden dat de stad twintig eeuwen continu bewoond is geweest. Grofweg kan de geschiedenis van Maastricht worden ingedeeld in vier tijdperken met vier verschillende gezichten: Romeinse vesting, Middeleeuws religieus centrum, garnizoenstad en vroege industriestad.

Tegenwoordig heeft de stad een regionale functie voor de duitse regio rondom Aachen, belgisch limburg en Nederlands zuid limburg. Het is dan ook een stad waar meerdere culturen samenkomen en waar je heerlijk kunt genieten van luxe óf met een laag budget.

De stad wordt gescheiden door de Maas waardoor er ook direct een scheiding in de stad is tussen west en oost. In het oostelijke deel ligt het treinstation en in het westelijke deel bevindt zicht het oude centrum van de stad met de markt en het Vrijthof.

Reizen naar Maastricht

Reizen naar Maastricht met de trein, auto of zelf met het vliegtuig.. Het kan allemaal maar niet iedere optie is altijd even logisch natuurlijk ;-). Bekijk hier de mogelijkheden om te reizen naar Maastricht!

station maastricht

Overnachten in Maastricht

Overnachten in Maastricht kan in principe overal in de stad en voor niet al teveel geld óf juist heel duur. Wij adviseren echter om een hotel te zoeken aan de westkant van de Maas. Dan zit je echt dichtbij het centrum en rol ja na het stappen zo je bed in. Aan de oostkant zijn ook prima hotels en hostels te vinden, alleen moet je dan wel altijd de maas oversteken voor alle leuke activiteiten.

Wij zijn al veel in Maastricht geweest en dus kunnen we je veel leuke slaapplaatsen adviseren voor ieder budget.

Activiteiten in Maastricht

Tijdens een stedentrip naar Maastricht zijn er diverse leuke activiteiten te ondernemen voor een leuk weekend weg met vrienden, je bedrijf óf met je partner. Wij zetten er een aantal voor je onder elkaar zodat je zelf niet meer hoeft te zoeken, van een bezoek aan de grotten tot stadstours en kanoën op de maas!

Mannen/ vrijgezellen weekend in Maastricht

Een mannen/ vrijgezellenweekend in Maastricht met vrienden staat garant voor mooie verhalen en veel lol. Het kan bijna niet verkeerd gaan in een van de leukste en meest gemoedelijke steden van Nederland. Combineer een avond stappen met leuke activiteiten voor een onvergetelijk mannen/ vrijgezellenweekend in Maastricht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *