Reizen naar Leeuwarden is al snel een flinke rit, of je dit nu met de trein óf met de auto doet. Het is echter wel een mooie rit over de afsluitdijk, of door het mooie Friese landschap dus zeker geen straf. Uitgestrekte polders, mooie meren en prachtige boerderijen komen op je pad onderweg en vanuit het niets doemt de stad Leeuwarden dan op voor je neus. Eerlijk is eerlijk, op sommige momenten denk je echt, waar komen we toch terecht??, maar een bezoek aan deze prachtige stad is de reis meer dan waard!

Reizen naar Leeuwarden met de trein

treinstation Leeuwarden

Reizen naar Leeuwarden, de hoofdstad van Frysland, kan op verschillende manieren, maar wij adviseren je om met de trein óf met de auto te gaan. Met een groepsticket van de NS reis je al vanaf €7,15 pp in de daluren!

Reis je alleen met de trein dan koop je een enkeltje Leeuwarden vanuit Utrecht vanaf €16,74 in de daluren.

De reis vanuit Utrecht naar Leeuwarden neemt zo’n 2 uur in beslag dus neem iets te lezen, eten en drinken mee!

Reizen naar Leeuwarden met de auto

Of je nu met de trein of met de auto wilt reizen naar Leeuwarden, qua tijd scheelt het niet veel. In ongeveer 2 uur tijd reis, je met de auto ook naar Leeuwarden toe vanuit Utrecht.

Behalve de tijdswinst is het vooral qua budget gunstiger om met de auto te gaan wanneer je met 2 personen of meer reist kom je per persoon veel voordeliger uit dan met de trein tenzij je gebruik kunt maken van het trein groepsticket.

met de auto reizen naar Leeuwarden

Parkeren in Leeuwarden

Perkeren tijdens je reis naar leeuwarden

Reizen met de auto brengt het parkeervraagstuk naar boven. In de randstad vaak een probleem met een dure oplossing, maar in Leeuwarden valt dit alleszins mee.

Vanaf €0,48 tot maximaal €3,- per uur kun je parkeren in het centrum van Leeuwarden. Een koopje dus vergeleken met Amsterdam, Rotterdam of Utrecht!

Voor een hele dag parkeren in verschillende parkeergarages zijn de kosten vanaf €10,- per dag en dus ook zeer betaalbaar.

Reizen in Leeuwarden

Reizen in Leeuwarden die je bij voorkeur, indien je gezondheid het toelaat, te voet. Alle bezienswaardigheden liggen op loopafstand van elkaar en er zijn vele terrassen, cafés en eetgelegenheden waar je even kunt gaan zitten om uit te rusten.

Ben je iets minder goed te been dan raden we je aan een fiets te huren. Dit kan bij Jan Terpstra cycling world in Leeuwarden al vanaf €22,- voor 2 dagen en dus €11,- per dag!

Fiets verhuur Jan Terpstra cycling world

Heb je je reis gepland en ben je nog op zoek naar een plaats om te overnachten, activiteiten om te ondernemen óf plaatsen waar je lekker kunt eten en drinken in Leeuwarden? Bekijk dan ook onze andere pagina’s over de prachtige stad Leeuwarden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *