Er zijn diverse leuke activiteiten in Maastricht te vinden voor een leuk weekend weg met vrienden, je bedrijf óf met je partner. Wij zetten er een aantal voor je onder elkaar zodat je zelf niet meer hoeft te zoeken!

Stadswandeling met gids in Maastricht

vrijthof Maastricht

Maastricht de meest zuidelijke stad van Nederland. Maastricht geeft bij aankomst altijd een heerlijk vakantiegevoel. Een rondleiding door deze stad is een aaneenschakeling van hoogtepunten. Bezoek het Vrijthof en bekijk de Sint Servaasbasiliek, de  Hoofdwacht, de Vogelstruys, het Generaalhuis en nog veel meer.

Het is maar een klein stukje wandelen en u staat op de Markt met het prachtige Stadhuis of andere hoogtepunten zoals de Bisschopsmolen, de Helpoort en het Faliezustersklooster.  Maak een wandeling langs oude stadmuren, poorten en torentjes. Een stadswandeling boek je al vanaf €13,- pp en is altijd leuk om direct wat historie mee te krijgen!

Fietstocht door Maastricht

Nóg een manier om de stad te verkennen en meteen wat cultuur te snuiven is door middel van een Fietstour met gids door en rondom de stad.

Dit kan eenvoudig via Bajabike (vanaf €30,- pp). Liever geen tour met gids maar wil je wel een fiets huren kijk dan eens bij Courtens bike Sports.

Wanneer je de stad op een andere manier wil verkennen kan dat in Maastricht op met de step of met een stoere e-chopper!

markt Maastricht met de fiets

Met MetropolisGO in 3uur op ontdekkingstocht door de stad Maastricht

Laat de digitale gids “Sjengske” je rondleiden door de stad en ervaar Maastricht op een compleet nieuwe manier via een tablet gids.

Met deze tablet gids van MetropolisGO kun je genieten van een privétour voor de prijs van een reguliere en onvergetelijke herinneringen maken met je dierbaren! Tijdens de spannende tour “Het Verraad van Maastricht” krijg je 1,5 uur begeleide wandeling en de vrijheid om de rest van de 3 uur durende tour op eigen tempo te verkennen. Erg leuk dus ook om te doen wanneer je de stad met het gezin gaat verkennen.

Neem pauzes wanneer je maar wilt om te genieten van een hapje, drankje of om een winkel te verkennen. Vanaf €24,95 reserveer je al een tablet waarmee je de stad Maastricht kunt gaan verkennen!

Boottocht over de maas in Maastricht

maas en st servaasbrug maastricht

De naam van de stad zegt het al, maar de prachtige maas stroomt door het hart van deze mooie stad heen. Je kunt de stad dus ook vanaf het water gaan verkennen met een boottocht. Een boottocht met rederij stiphout boek je al vanaf €13,- pp. maak kijk ook eens naar hun leuke arrangementen zoals een mossel, paas of valentijns arrangement.

Liever een privé boot en wat minder massaal dan kun je bij rederij stiphout ook een sloep huren voor enkele uren of een dagdeel. Ook een erg leuk alternatief met vrienden of vriendinnen op een mooie zomerse dag!

Met een oude Amerikaanse schoolbus door Maastricht

Iets minder goed ter been, een hekel aan fietsen óf wil je gewoon lekker droog zitten tijdens een city tour? Dan is een city tour door Maastricht met een ouderwetse Amerikaanse schoolbus wellicht een optie voor je.

Vanaf €9,- boek je al een tour en eventueel kun je deze ook combineren met een boottocht of een rondleiding door de grotten van de Sint Pietersberg!

city tour schoolbus maastricht

Activiteiten in Maastricht: Ga kanoen op de maas

kano maastricht

Fantastisch om te doen en écht een keer iets anders is om met de kano de omgeving van Maastricht te verkennen. Voor €20,- pp kun je een kano huren. Wanneer je echt op zoek bent naar een actief weekend dan kun je een kano tocht ook nog eens combineren met een mooie fietstocht door de omgeving!

Let wel op; deze activiteit is alleen van 1 april t/m 1 oktober te boeken.

Bezoek de grotten in Maastricht

Op een van de hoogste plekken van Nederland, bieden kilometers ondergrondse gangen een unieke ervaring. Onder de Sint Pietersberg bij Maastricht kunt u tijdens een rondleiding de grotten ontdekken die verspreid over enkele eeuwen door mensen zijn uitgegraven.

De Sint Pietersberg bestaat uit kalksteen, wat in Limburg ‘mergel’ wordt genoemd. Omdat dit uitstekend bouwmateriaal is, begonnen mijnwerkers al 1.000 jaar geleden met het uitraven van de berg. Dit resulteerde in een uniek gangenstelsel van ruim 80 kilometer lang. Alleen onder begeleiding van een gids zijn de grotten toegankelijk.

De grotten van Maastricht zijn te voet of met de step te verkennen en zeker een van de leukste activiteiten in Maastricht om te ondernemen!

activiteiten in maastricht bezoek de grotten van maastricht
grotten maastricht met gids

Kroegentocht in Maastricht

kroegentocht maastricht

Wanneer je Maastricht nog niet kent maar wel lekker wil stappen tijdens je weekendje Maastricht is het wellicht een idee om een kroegentocht te boeken.

Dan heb je al een beetje kunnen zien waar de leuke plekjes zijn in de stad die bij jou passen zodat je na de tour op eigen houtje de stad verder onveilig kunt gaan maken!

Bezoek Snowworld om te skiën, rodelen, of klimmen

Niet in maastricht, maar wel vlakbij en dus leuk om te bezoeken is Snowworld in Landgraaf. Hier kun je skiën, rodelen of klimmen in het adventure park. Erg leuk om te doen met een vriendengroep, met kids óf als teambuilding activiteit!

Met de auto vanuit Maastricht een half uurtje rijden, maar zeker de moeite waard!

snowworld landgraaf

Bezoek Valkenburg vanuit Maastricht

valkenburg

Op slechts 20 auto minuten rijden van Maastricht ligt het mooie Valkenburg. Een prachtig stadje om eens te bezoeken wanneer je toch al in de buurt bent. Valkenburg is ook met de trein prima bereikbaar vanuit Maastricht dus perfect te combineren met een citytrip naar Maastricht!

Enthousiast geworden na het lezen van alle mogelijke activiteiten in Maastricht? Kijk dan ook een waar je het beste kunt gaan overnachten in Maastricht en bekijk de beste manier om naar deze prachtige stad af te reizen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *