Er zijn meer dan voldoende activiteiten in Den Bosch en omgeving om te ondernemen tijdens jouw stedentrip naar deze heerlijke stad. Stadtripper.nl heeft er een flink aantal voor je op een rijtje gezet zodat jij snel een keuze kunt maken en door kunt gaan met het plannen van jouw trip naar Den Bosch. Probeer in Den Bosch cultuur te combineren met plezier en gezelligheid dan ga je in deze prachtige stad een top weekend beleven!

Stadswandeling door Den Bosch

Stadswandeling Den Bosch
Uitzicht tijdens een stadswandeling Den Bosch

Den Bosch is een hele compacte stad en vrijwel alle bezienswaardigheden liggen op loopafstand van elkaar.

Om de stad beter te leren kennen én iets meer van de historie mee te krijgen is een stadswandeling mét gids dé ideale manier om deze stad te verkennen.

Leer over de Sint-jans kathedraal, jeronimus Bosch en de verdere geschiedenis van deze prachtige stad!

Ontdek Den Bosch met de fiets

Ben je iets minder goed te been óf houd je gewoon niet van wandelen? Dan raden we aan om den Bosch te verkennen met de fiets.

Omdat je met de fiets natuurlijk net wat verder kunt is het wellicht zelfs fijn om eerst de stad met een gids te verkennen om vervolgens zelf een fiets te huren en de stad én haar omgeving verder te verkennen. Zo kun je heerlijk fietsen naar Vught, door de bossche broek óf naar een van de stadsstranden!

Fietstour Den Bosch
Fietstour Den Bosch

Den Bosch vanaf het water met een stadstour over de Binnendieze

Tour binnendieze Den Bosch
Binnendieze tour Den Bosch

Naast een fiets óf wandeltocht door Den Bosch is een boottocht over de Binnedieze tocht wel écht een klassieker tijdens een stedentrip naar den Bosch.

De Binnendieze zoals hij nu is was vroeger een riool met een rijke geschiedenis. Je vaart onder lage bruggetjes, ziet beelden uit de schilderijen van Jheronimus Bosch en hoort van de gids verhalen over hoe het vroeger ging in het oude den Bosch en hoe de Binnendieze van riool tot toeristische attractie is geworden!

Stap op bij de Uilenburg en drink tijdens het wachten een heerlijk biertje op een van de vele terrassen daar, met recht een aanrader!

Bezoek het Noord brabants museum

Ben je een museum fanaat dat MOET je wel een bezoek brengen aan het Noord brabants museum in den Bosch.

Diverse hollandse meesters komen hier regelmatig aan bod en dat maakt van het noord brabants museum een museum van internationale allure.

Een bezoek tijdens jouw stedentrip naar Den Bosch dus meer dan waard!

Noord-brabants museum Den Bosch
Noord-brabants museum

Design museum

Design Museum Den Bosch
Design Museum Den Bosch

Voor design moet je zeker niet alleen in Eindhoven zijn.

In het design museum in den Bosch zie je verschillende tentoonstellingen gedurende het jaar.

laat je dus onderdompelen in de wereld van design en bezoek het designmuseum in Den Bosch tijdens jouw stedentrip!

Jheronimus bosch art centre

Zeg je Den Bosch dan zeg je (zeker internationaal gezien) Jheronimus Bosch. Dit zeer bijzondere figuur en meesterschilder leefde in de middeleeuwen (1450-1516) in den Bosch en heeft een keur aan exentrieke kunstwerken geschilderd die, zeker in zijn tijd, zeer controversieel waren.

In Den Bosch zie je veel terug uit de schilderwerken van Bosch en een bezoek aan het Jheronumis Bosch art centre moet voor jou als kunstliefhebber dan ook absoluut onderdeel zijn van jouw stedentrip naar Den Bosch.

Breng een bezoek aan de Sint Jans kathedraal in Den Bosch

Sint Jans kathedraal den Bosch
Sint Jans kathedraal den Bosch

Nóg een icoon van den Bosch is natuurlijk de Sint Jans kathedraal. De gehele geschiedenis van de sint jan en het ontstaan van deze kathedraal lees je hier. Na een jarenlange renovatie is de kathedraal nu in al haar pracht te bewonderen.

Loop eerst eens om de kathedraal heen en bekijk de beeldhouwwerken rondom. ben je wat avontuurlijke aangelegd dan kun je de kathedraal ook beklimmen en genieten van het uitzicht over Den Bosch.

Sportiom

Het sportiom heeft alles in 1. Schaatsen, zwemmen, bowlen, minigolf en fitness. Het sportiom in den Bosch heeft voor iedere sport liefhebber wat wils.

Ben je wat langer in Den Bosch of in de omgeving Den Bosch tijdens je vakantie dan is een bezoek aan het Sportiom zeker de moeite waard.

Het Sportiom ligt naast stadion de Vliert, is goed bereikbaar met de bus, trein (uitstappen bij Den Bosch Oost) óf de auto en heeft meer dan voldoende parkeer gelegenheid!

Sportiom Den Bosch
Sportiom Den Bosch

Bowlen in Den Bosch

Bowlen Den Bosch
Bowlen Den Bosch

Een potje bowlen, het blijft een leuke activiteit om te ondernemen met vrienden, vriendinnen, collega’s of familie.

In den Boschen omgeving heb je verschillende plekken waar je kunt bowlen.

Het sportiom

Bowlingcentrum Maaspoort

De hogeheide in Vlijmen

Streetgolf Den Bosch

Een originele manier om de stad te verkennen én iets actiefs te ondernemen is een potje citygolf óf streetgolf in den Bosch.

Voor deze activiteit hebben is een route uitgestippeld in Den Bosch centrum, waarbij het doel is om in zo min mogelijk slagen 9 holes af te lopen. Onderweg kom je diverse parcours tegen met verschillende holes. Deze bal dient uiteraard in zo min mogelijk slagen in de ‘hole” te belanden. Het team met de meeste punten wint!

Streetgolf Den Bosch
Streetgolf Den Bosch

Shoppen in Den Bosch

Hinthammerstraat Den Bosch
Hinthammerstraat Den Bosch

Een activiteit die ook zeker niet snel gaat vervelen tijdens een stedentrip naar Den Bosch is lekker shoppen.

Den Bosch herbergt vrijwel alle grote winkelketens maar ook kleine boutiques, speciaalzaken en exclusieve winkels van fashion merken.

Den Bosch heeft dus voor een ieder wat wils en met iedere portemonnee kun je terecht voor een dagje shoppen in den Bosch.

Een activiteit voor een dagje den Bosch óf tijdens je stedentrip nadat je al wat cultuur hebt opgesnoven, een ideale combinatie!

Carnaval in Oeteldonk

De sint jans kathedraal, Jheronimus Bosch allemaal fantastische iconen van Den Bosch natuurlijk.

Oeteldonk is waar het hart van de ware Bosschenaar sneller van gaat kloppen. Vanaf 11-11 voel je het in de stad. De aanloop naar het jaarlijkse carnaval is begonnen en al op 11 November om 11:11 wordt het carnavalsseizoen in den Bosch geopend.

Verwacht niet dat je verkleed naar Den Bosch moet gaan als banaan, militair of iets anders “origineels”. Nee in den Bosch trekt men een boerenkiel of een net Oeteldonk jasje aan met diverse emblemen die je door de jaren heen verzamelt hebt. Geel rood witte sjaal en handschoenen aan en je bent klaar voor carnaval in Oeteldonk!

De laatste jaren is de populariteit van carnaval in Oeteldonk tot ongekende hoogte gestegen. Vaak krijgt men gedurende de dag het advies om niet meer naar de binnenstad af te reizen omdat het simpelweg te druk is.

Ons advies als je dit festijn tóch een keer mee wilt maken: vier carnaval op maandag of dinsdag en niet in het weekend. En wees niet bang om wat bier over je Oeteldonk jasje heen te krijgen, dat hoort er nu eenmaal bij!

Carnaval Oeteldonk
Carnaval Oeteldonk

Sloep huren in Den Bosch

Sloep varen Den Bosch
Sloep varen Den Bosch

Net zoals in Amsterdam, Utrecht of Groningen kun je in Den Bosch ook heerlijk varen in en rondom den Bosch in je eigen gehuurde sloep.

Dé perfecte activiteit voor een dagje met vrienden óf vriendinnen tijdens het voorjaar óf in de zomer.

Onder het genot van een hapje en een drankje heerlijk genieten op het water én van de mooie stad Den Bosch!

Suppen in Den Bosch

Wil je iets actiever zijn en Den Bosch vanaf het water ontdekken? Suppen is vrij eenvoudig én een super leuke manier om de stad eens van een andere kan te bekijken.

Een sup huren kost zo’n €35,- voor 3 uur. Je kunt natuurlijk ook je eigen sup meenemen en daarmee het water op gaan.

Let wel op voor de andere bootjes, anders haal je al snel een nat pak!

Suppen Den Bosch
Suppen Den Bosch

Bezoek een van de brouwerijen van den Bosch

Stadsbrouwerij Jongens van de Wit Den Bosch
Stadsbrouwerij Jongens van de Wit Den Bosch

Den Bosch herbergt verschillende bier brouwerijen. Van oorsprong was het water in Den Bosch niet drinkbaar en dus wordt er al eeuwen lang bier gebrouwen in Den Bosch. In bier hebben bacteriën namelijk door de aanwezigheid van alcohol geen kans op overleven.

Bezoek een van de brouwerijen van den Bosch:

Brouwerij d’n Droak

Brouwerij van Kollenburg

Bossche brouwers aan de vaart

Jongens van de Wit

Brouwerij Boegbeeld

Voor de Bierliefhebben is er ook nog een ander alternatief. Boek een speciaalbiertour door Den bosch!

Bezoek de Verkadefabriek en de tramkade

Een “nieuwe” hotspot in den Bosch is het tramkade gebied. Het is dé plek voor verschillende culturele evenementen gedurende het jaar.

In de verkadefabriek huist een bioscoop, je kunt er regalmatig een danje wagen en je kunt er een lekker hapje eten.

Tramkade Den Bosch
Tramkade Den Bosch

Ga naar de stadstranden van Den Bosch

Stadstrand witte Sieb Den Bosch
Stadstrand witte Sieb Den Bosch

Ja, je leest het goed. Den Bosch heeft stadstranden, 2 zelfs.

Bij het centrum heb je stadstrand witte Sieb. Wat Verder uit het centrum aan de Zuiderstrandweg 9 vind je het stadstrand ‘s-Hertogenbosch. In de zomer kun je hier heerlijk zwemmen!

Ga heerlijk borrelen op de uilenburg

In Den Bosch en omstreken is de Uilenburg een begrip. Deze paar straten in Den Bosch liggen vlakbij de winkelstraten én het station en is dan ook een geliefde plek voor shoppers én mensen die na hun werk een borrel willen drinken op een van de vele terrassen.

De Uilenburg herbergt verschillende leuke karakteristieke kroegen. Wanneer het zonnetje schijnt op vrijdag middag kun je hier prima van je vrijdagmiddag borrel genieten. veel gezelliger dan op kantoor toch!?

De uilenburg Bron: visitdenbosch.nl
De uilenburg Bron: visitdenbosch.nl

Proef de échte Bossche bol van de groot

Bossche bol Jan de Groot
Bossche bol Jan de Groot

Samen met de Sint Jans kathedraal, Jheronimus Bosch én Oeteldonk is de enige echte Bossche Bol van bakker Jan de Groot toch wel waar Den Bosch om bekend staat.

Deze moet je geproeft hebben tijdens (of na) je stedentrip in den Bosch. De rij kan weleens wat lang zijn bij jan de groot voor de deur. Maar eerlijk is eerlijk, de échte bossche bol is het wachten meer dan waard.

Wil je niet in de rij wachten om hem te proeven? Vrijwel iedere respectable lunch gelegenheid in Den Bosch heeft hem op de kaart staan natuurlijk!

Solex rijden in en rondom Den Bosch

Heb je de binnenstad van Den Bosch ontdekt en wil je ook iets meer van de prachtige omgeving rondom Den Bosch zien?

Huur dan een solex bij de hooghei in berlicum (vlakbij Den Bosch).

Deze oude beestjes laten je op een relaxte manier wat meer van de omgeving van Den Bosch zien die, net zoals de stad zelf, prachtig is!

Solex rijden den bosch
Solex rijden Den Bosch

Ontdek den Bosch vanuit de lucht met een hete luchtballon

Ballonvaart Den Bosch Brom: vipballon.nl
Ballonvaart Den Bosch Brom: vipballon.nl

Om Den Bosch vanuit de lucht te verkennen én er rustig van te kunnen genieten moet je een luchtballon vaart boeken.

De wind vaart je over de prachtige historische stad Den Bosch (wanneer de wind de juiste kantb op staat natuurlijk….).

Een onvergetelijke manbier om de stad te ontdekken!

Bezoek nationaal monument kamp Vught vanuit Den Bosch

Tijdens de tweede wereldoorlog 1940-1945 stond vught anders bekend dan nu. In kamp Vught zijn verschrikkelijke dingen gebeurd.

Breng een bezoek aan nationaal monument kamp Vught en leer van het verleden. Hartverscheurende verhalen en een kijk in de tijd van toen zullen je gegarandeerd raken. Misschien geen leuke activiteit, maar wel een leerzame en belangrijke die je tijdens een bezoek aan Den Bosch kunt ondernemen.

Impressie nationaal monument kamp vught
Impressie nationaal monument kamp vught

Klimbos de ijzeren man in Vught (leuk met de kids)

Klimbos de ijzeren man Vught
Klimbos de ijzeren man Vught

Dan nóg een hele leuke plek in de omgeving van Den Bosch. De ijzeren man biedt naast zwem plezier in het voorjaar en de zomer ook een fantastisch klimbos.

Kinderen van alle leeftijden kunnen zich uitleven in dit mooie klimbos en je kunt hier als ouders ook een lekker hapje en drankje nuttigen op het terras. Een ideale zomer activiteit dus om met de kinderen te ondernemen in de omgeving van Den Bosch.

Enthousiast geworden van de vele leuke activiteiten om te ondernemen in Den Bosch? Bekijk dan ook onze andere pagina’;s over deze heerlijke stad!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *