Bootje varen Gent

In Gent is werkelijk van alles te doen. Je kunt er de mooiste gebouwen bezoeken en bekijken. Heerlijk eten en drinken of lekker stappen. Hier geven wij onze favoriete activiteiten wanneer wij iemand mee zouden nemen voor een stedentrip naar Gent. Wij blijven deze pagina aanvullen met de leukste activiteiten in Gent

Bootje varen op de Leie in Gent

Bootje varen op de Leie Gent

De stad Gent verkennen per boot is echt één van de leukste activiteiten wanneer je Gent gaat bezoeken. Je kunt met je partner aanhaken bij een grote groep óf je kunt met je vriendengroep een bootje afhuren en genieten van een heerlijk speciaal biertje terwijl de schipper & gids je alles vertelt over de prachtige stad Gent en haar geschiedenis. Zelf zou ik kiezen voor de langste tour, zeker wanneer je zelf met vrienden een bootje hebt gehuurd.

Beklim het Belfort In Gent

Belfort Gent

Het belfort van Gent is een 95-meter hoge belfort toren in het centrum van de Belgische stad Gent. De toren is de middelste toren van de beroemde Gentse torenrij, samen met de Sint-Niklaaskerk en de Sint-Baafskathedraal. Tegen het belfort staat ook de Gentse lakenhal. Het belfort in Gent geldt sinds 1999 als Unesco wereld erfgoed en geeft een prachtig uitzicht over de gehele stad en is dan ook zeker de moeite waard om te beklimmen.

Bezoek kasteel Gravensteen in Gent

Gravensteen Gent

Wanneer je in Gent bent moet je natuurlijk een bezoek brengen aan kasteel Gravensteen. Hier zie je de folter tuigen van vroeger bezoek je de donjon en kun je gebruik maken van een audio tour om alles over deze prachtige burcht te weten te komen. Boek je ticket alvast online zodat je niet in de rij hoeft te staan.

Maak een stadswandeling door Gent

wandel/ fiets route Gent

In Gent val zo veel te zien dat een mooie stadswandeling al snel een halve dag in beslag kan nemen. bezoek de vrijdagmarkt, het Patershol, het Belfort en de Sint Braafskathedraal. Ben je met een groep? Huur dan een stadsgids in om je alles te vertellen over de gebouwen en hun geschiedenis. Een leuke en leerzame bezigheid wanneer je in Gent bent.

Gent verkennen met de fiets

Ben je niet zo’n loper en verken je Gent liever met een fiets? Dat is in ieder geval sneller en ook heel erg leuk om te doen. Ook dit kan uiteraard onder leiding van een gids.

Bezoek een kroeg in Gent

De dulle griet Gent

Gent is dé stad om van een heerlijk speciaalbiertje te genieten in één van de vele kroegen de deze stad rijk is. De Dulle griet is vooral voor toeristen een belevenis om te bezoeken. Ook het bierhuis aan de waterkant is een heerlijke plek om te genieten van een biertje en de langs varende bootjes. Met café den Turk, ’t galgenhuisje en het museum café huis van Alijn heb je nog enkele heerlijke kroegen te pakken. Meet over de kroegen van Gent kun je hier lezen.

De Gentse feesten

gentse feesten

Sinds 1843 worden in Gent de Gentse feesten georganiseerd. De Gentse feesten beginnen op de vrijdag voor de derde zondag van juli, en eindigen op de zondag van de week erna. Boek dus vroegtijdig je accommodatie in de stad wanneer je hier een keer bij wilt zijn. Blijf op de hoogte van het programma via de website van de Gentse feesten.

Ben je enthousiast geworden over een stedentrip naar Gent? Bekijk dan ook onze pagina overnachten in Gent.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *