Eten en drinken in Düsseldorf kun je echt vrijwel overal. In iedere straat en op ieder plein zijn leuke terrassen te vinden waar je heerlijk een hapje kunt eten. In de Altstadt en het winkel gebied van Düsseldorf zitten de grote ketens voor een snelle hap, maar ga je richting de haven dan kun je ook op sterren niveau dineren. Wij geven je in ieder geval een aantal leuke opties in Düsseldorf waar je eens kunt gaan kijken of het bevalt.

Heerlijk een drankje doen aan de Rijn boulevard

Terras aan de Rijn boulevard

Wanneer je neerstrijkt in Düsseldorf is het heerlijk om eerst even een terrasje te pakken aan de Rijn. Langs vrijwel de gehele boulevard zijn vele terrassen waar je iets kunt drinken, van cocktails tot een lekker Duits biertje. Je kunt hier uiteraard ook een hapje eten, maar verwacht geen hoogstandjes, hier haal je meer een hapje voor bij de borrel.

Loop je iets verder noordwaarts langs de boulevard dan kom je bij een groot park, ook daar zit een leuk terras bij en daar is het iets rustiger dan aan de kant waar vele bars naast elkaar zitten.

Lekker mexicaans eten bij Palito

Palito mexicaans eten en drinken in Düsseldorf

Hou je van Mexicaans eten dan ben je bij Palito aan het juiste adres. van binnen leuk en traditioneel ingericht, heerlijke Mexicaanse gerechten en lekkere salsa tunes op de achtergrond. Als je niet beter zou weten waan je je in een totaal andere omgeving. Het eten is kwalitatief goed en zeker niet te duur voor wat je krijgt.

Koreaans BBQ’en in Düsseldorf

Koreaanse BBQ in Düsseldorf

In Düsseldorf zitten heel veel restaurants waar je koreaans kunt BBQ’en. Koreaanse barbecue is een populaire methode in de Koreaanse keuken om vlees te grillen, meestal rundvlees, varkensvlees of kip. Deze gerechten kun je in het restaurant zelf aan je tafel bereiden op een gas- of houtskoolgrills die in de eettafel zelf zijn ingebouwd. Erg leuk en lekker dus om dit met vriendinnen te doen. In nederland zie je dit nog niet zo vaak dus het is weer eens wat anders dan op de traditionele manier BBQ’en. Onze favoriet voor een koreaanse BBQ is restaurant Yoonsim aan de Bismarckstraße 83. Vlakbij het station, maar wel iets verder uit het centrum helaas.

Op zijn Duits aan de schweinehaxe bij Ham Ham

Ham Ham grill restaurant Düsszeldorf

Sinds 1961 serveren ze bij Ham Ham de beste grill gerechten van Düsseldorf. Maar ze staan met name bekend op de Schweinehaxe. Schweinehaxe is een geroosterde ham. Het hamgewricht is het uiteinde van het varkensbeen, net boven de enkel en onder het vlezige hamgedeelte.

Oud prof voetballer Marinko Meletic runt de zaak sinds hij deze overnam van zijn vader. Hier bestel je een mooie mixed grill voor de gehele vriendengroiep voor niet teveel geld. daarnaast zit je vlakbij dé stapstraat van Düsseldorf, dus daarnma kun je met een goede bodum meteen gaan feesten!

Eten met de jetset van Düsseldorf in de haven

Wil je eten en drinken in Düsseldorf met de met de jetset dan moet je jezelf richting het havengebied verplaatsen. Hier vind je meer exclusieve restaurants waarvan naar onze mening Rocca 800°C zeker e van de mooiste restaurants is. Wel wat groot, maar mooi en modern ingericht.

Op sterren niveau kun je eten bij Berens am kai. het eten is hier goed, maar het restaurant ontbeert echt sfeer. Voor de prijs hoef je het niet te laten, maar zelf zouden we liever in een sfeervoller restaurant dineren.

Slaag je niet bij bovenstaande twee restaurants dan kun je nog altijd terecht bij een van de heerlijke italiaanse eetgelegenheden in deze hoek vanm Düsseldorf. na het eten kun je genieten van de mooie mensen en ook auto’s die je hier voorbij ziet komen.

Dineren in het havengebied van Düssleldorf
 Rocca 800 Dusseldorf

Altbieren proeven in 1 van de 3 oude brouwerijen in Düsseldorf

locatie brouwerijen Düsseldorg

Hou je van bier dan is een bezoek aan de 3 (of 1 van de 3) brouwerijen in Düsseldorf een must natuurlijk. Ze hebben alle 3 hun eigen bieren natuurlijk, maar voor de sfeer zouden wij brewery zum Schlüssel aanraden. Hier kun je in de zomer ook heerlijk op het terras staan en genieten van een biertje aan een statafel in de zon!

Enthousiast geworden door de vele mogelijkheden om te eten en drinken in Düsseldorf? bekijk dan ook eens wat je nog meer kunt ondernemen in deze stad aan activiteiten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *