Leuven is een echte studentenstad en er zijn dan ook vele leuke activiteiten in Leuven te beleven. Ontdek de stad te voet, per fiets of via het water of boek een leuke teambuilding activiteit in de stad. Er is van alles te doen en wij nemen je mee in onze top 13!

Fietstour in Leuven

Zoals de frequente bezoeker van onze site inmiddels weet is het ontdekken van een stad met de fiets altijd een van onze favorieten. Zo ook in Leuven waar je bijvoorbeeld met Baja bikes diverse leuke tours kunt boeken met privé gids. Ook een bier tour behoort tot de mogelijkheden. Leuven is de stad van vele studenten, Stella artouis en diverse speciaalbier brouwerijen dus dat is zeker de moeite waard.

Wandeltocht door Leuven met gids

Naast de fiets kunt je Leuven ook prima te voet ontdekken. Alles ligt binnen de ring dichtbij elkaar dus dat is in een dagdeel een prima en leuke tijdsbesteding. Via visitleuven vind je diverse opties voor verschillende soorten wandeltours waarin je een thema naar wens kunt kiezen. Het is altijd leuker om het verhaal achter de stad te leren kennen dan zonder begeleiding door de stad te lopen vinden wij van Stadtripper.nl.

wandelen met gids in  Leuven

Kroegentocht of brouwerijtour in Leuven

pub trail leuven kroegentocht

Leuven is een studentenstad én een échte bierstad. De brouwerij van Stella Artois staat in Leuven en er zijn diverse kleine brouwerijen in de buurt te vinden. Een leuke kroegetocht kun je voor slechts €17,50 pp boeken bij Qula. Hiermee combineer je een speurtocht met een kroegentocht, is weer eens iets anders.

Verder kun je ook een brouwerij toer te voet doen of met de fiets!

Musea bezoeken in Leuven

Leuven heeft diverse musea om te bezoeken. Zo is er de kunstcollectie in de schatkamer van sintpieter en het museum Leuven (M Leuven). Of breng een bezoek aan de bibliotheektoren waarin je ook nog een een prachtig panorama over de stad kunt bewonderen.

M Leuven Museum
Museum Leuven

Bezoek Stella Artois in Leuven

stella artois brouwerij Leuven
Stella artois brouwerij

Breng een bezoek aan de Stella Artois brouwerij in Leuven tijdens je stedentrip. Beleef de brouwerij in volle actie en geniet na met een heerlijke Stella. Kortom: beleef bier in zijn puurste vorm. De rondleiding met gids gaat door in het Nederlands en duurt 2u (bezoek, tasting en geschenkje zijn inbegrepen). Kosten: €14,- pp.

Paintballen in Leuven

Ga je met een vriendengroep naar Leuven voor een vrienden weekend of vrijgezellen feest dan is paintballen altijd leuk om te doen. Dit kan uiteraard ook in Leuven. Maak teams óf richt je vizier op 1 van je vrienden, lol gegarandeerd!

paintballen Leuven
Paintbal leuven

Stadsgolfen in Leuven

city golf Leuven
City golf Leuven

Lekker bezig zijn én de stad Leuven verkennen kan met de originele city golf activiteit. Samen met je vriendengroep of team loop je door de stad om diverse holes te spelen op pleinen en in parken van Leuven.

Een heerlijke rustige en ontspannen manier om de stad te verkennen en de leukste plekken te bezoeken.

Met de kajak of kano Leuven verkennen

Verken de omgeving van Leuven met een begeleide kanotocht in twee-, drie- of vier- persoonskano’s.

Een kanotocht van de grens van het natuurgebied, de “Doode Beemde”, langs natuur en bos tot Heverlee, waar je aan het majestueuze kasteel van Arenberg even kan pauzeren.
Hierna vaar je dan door het bosrijke kasteelpark, om vervolgens via de oude Leuvense stadswallen, het centrum in te varen.
Onder begeleiding van een gids beleef je een prachtige en onvergetelijke tocht door de natuur en het middeleeuws centrum.

kano Leuven

Suppen in Leuven

suppen Leuven
Suppen Leuven

Op een mooie dag kun je naast kanovaren ook de omgeving van Leuven ontdekken op een sup. Het is wat actiever en je zult je balans moeten houden om geen nat pak te krijgen. Het zal echter gegarandeerd een onvergetelijke ervaring worden waar je het nog lang over zult hebben met elkaar!

Activiteiten in Leuven: Escape rooms!

Great escape Leuven

Leuven is een echte studentenstad dus daar mag een goede escaperoom niet ontbreken. Leuven heeft dan ook maar liefst 4 escaperooms! je kunt hier dus je hersens op meerdere manieren kraken om uit gevangenschap te ontsnappen.

Een leuke activiteit voor teams, vriendengroepen of gezinnen!

Bezoek 1 van de 4 escaperooms tijdens jouw stedentrip naar Leuven:

  1. Great escape
  2. Exit room
  3. Escape room Leuven
  4. Escape house Leuven

Lasergamen bij laser 3000 in Leuven

Laser shooting is al lange tijd populair in de Verenigde Staten, maar nu kunt u zich ook in Leuven wagen aan deze entertainende, spannende activiteit. Bij LASER3000 heb je de keuze uit verschillende formules van één, twee of drie spelletjes. Verstop je, sluip achter je vrienden aan, bedenk een hinderlaag, fun gegarandeerd!

Lasergame leuven

Privé ballonvaart over Leuven en omgeving

Ballonvaart Leuven

De wind moet natuurlijk een beetje meewerken, maar een ballonvaart over de stad Leuven heen is natuurlijk wel erg bijzonder.

Ontdek Leuven op een buitengewone manier door middel van ballonvaren. Zweef over de adembenemende skyline, historische gebouwen en het weelderige groen dat Leuven te bieden heeft. De ballonvaarten in de regio Leuven bieden een onvergetelijke ervaring, waarbij je de kans krijgt om de schoonheid en charme van Leuven vanuit de lucht te ervaren.

Virtual reality speelhal

Wapen jezelf met een VR-bril en een futuristische controller of wapen voor de VR experiences. Ontdek 2 open speelvelden van 7x7m terwijl je wordt ondergedompeld in een virtuele realiteit.

een van de leukste activiteiten in Leuven om te ervaren met je vrienden tijdens jouw stedentrip naar Leuven!

virtual reality Leuven
VR leuven

Ben je enthousiast geworden over de te ondernemen activiteiten in Leuven. Bekijk dan ook waar je kunt overnachten in Leuven, hoe je het beste kunt reizen naar Leuven én waar je moet zijn om iets lekkers te eten of drinken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *