Eten en drinken in Leuven is zeker geen straf. Je kunt in Leuven terecht voor alles wat je hartje begeert. Van gezellige kroegen tot top restaurants, voor een grote óf een wat kleinere portemonnee. Leuven is een studentenstad en de stad van Stella Artois en je hoeft je hier dan ook geen moment te vervelen!

Bezoek de oude markt in Leuven

Oude markt Leuven
Oude markt Leuven

Iedereen heeft wel eens van de Oude Markt gehoord. Als je er al eens bent geweest, weet je als geen ander dat er geen enkel plein in België zo perfect is voor een kroegentocht als deze. Hier hop je letterlijk van bar tot bar, de één al gezelliger dan de ander. De straat krijgt niet voor niets de bijnaam ‘de langste toog ter wereld’.

Vanuit het station loop je via de grote markt naar de oude markt. Eenmaal op de oude markt strijk je neer op een van de terrassen om vervolgens een hapje te eten en richting de avond een dansje te wagen in een van de vele danscafés rondom de oude markt. Eigenlijk is een bezoek aan de oude markt al een dagbesteding op zich waar je met veel plezier aan terug zult denken!

Danscafés in Leuven

Rondom de oude markt zijn vele leuke cafés waar je rustig kunt zitten, maar ook enkele leuke danscafés. Zo heb je bijvoorbeeld Barvista, maar ook de bierkelder is zeker een bezoekje waard.

Alles ligt op loopafstand van elkaar dus mocht het ene café niet helemaal je ding zijn dan sta je snel weer ergens anders binnen.

Met 33 cafés aan de oude markt valt er altijd wel iets in de smaak! In Leuven kun je echt tot in de late uurtjes door dansen. Er zijn enkele cafés de gehele nacht open!

Barvista Leuven
Barvista Leuven

Restaurants in Leuven: restaurant D’artagnan

d'artagnan Leuven
d’artagnan leuven

Eten op hoog niveau doe je in Leuven bij d’Artagnan. Verfijnde gerechten, vriendelijk personeel en een chique ambiance zorgen voor een heerlijke culinaire avond.

Het majestueuze herenhuis met warm interieur en uniek tuinterras vormt de perfecte locatie voor een oase van rust, gecombineerd met smaakvolle bereidingen, middenin de drukke Leuvense binnenstad.

Restaurant d’artagnan is dus zeker een bezoek waard tijdens je stedentrip naar Leuven.

Italiaanse restaurant Baracca in Leuven

Ons favoriete Italiaanse restaurant in Leuven is Baracca! Een ‘baracca’ (letterlijke vertaling: barak) was de plek waar Italianen na het werk in de mijnen gingen eten en waar ze wat er op tafel kwam met elkaar deelden. Dat concept van food sharing staat ook bij het hippe Leuvense restaurant Baracca centraal. Start met Italiaans geïnspireerde tapas en proef dan van hun luchtige pizza’s die krokant gebakken worden in een houtoven. Spoel al het lekkers weg met hun huisgemaakte cocktails of met een goede fles Italiaanse wijn. Hier draait het elke avond om ambiance en je zult zeker niet teleurgesteld zijn na een bezoek aan dit heerlijke Italiaanse restaurant!

eten en drinken in leuven bij restaurant Baracca
Baracca leuven

Ontdek de Pakistaanse keuken bij restaurant Raffat

raffat leuven pakistaans eten en drinken in Leuven
Raffat leuven

In het centrum van Leuven vind je Raffat, een eetadres waar de Pakistaanse keuken op een hippe, moderne manier gebracht wordt.

Het hippe modern Pakistaans restaurant wordt gerund door de twee neven Usman en Massab en ze openden het restaurant ter ere van Raffat, Usmans mama die met haar passie voor koken jarenlang familie en vrienden samenbracht.

De smaakvolle gerechten worden in het midden van de tafel gezet zodat je ze samen kan delen. Shared dining op zijn best en om je vingers bij af te likken!

Eten en drinken in Leuven bij diverse Brouwerijen

Denk je aan Leuven dan denk je aan bier. Met de Stella artois brouwerij heeft Leuven natuurlijk een gigantisch grote brouwerij mét museum om te bezoeken. Maar Leuven en haar omgeving heeft nog meer leuke kleine brouwerijen die een bezoek meer dan waar zijn.

brouwerij stella artois
Brouwerij Stella Artois
Brouwerij de coureur
Brouwerij de coureur

Ben je enthousiast geworden over alle opties om te Eten en drinken in Leuven? Bekijk dan ook waar je het beste kunt overnachten in Leuven, welke activiteiten je kunt ondernemen en hoe je het beste kunt reizen naar Leuven!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *