Reizen naar Mechelen kan eigenlijk het beste met de auto óf met de trein. Vanaf Utrecht is Mechelen zo’n 155 kilometer met de auto. Mechelen ligt tussen Antwerpen en Brussel en ook Leuven en Gent zijn vanuit Mechelen prima bereikbaar binnen een uur.

Reizen naar Mechelen met de trein

treinstation Mechelen centraal

Reizen naar Mechelen met de trein kan met de Thalys vanuit Amsterdam, Rotterdam, Breda of Den Haag. Reistijd bedraagt ongeveer 2 uur en de kosten beginnen vanaf €25,- voor een enkele reis. je kunt heerlijk uitgerust aan in ten zuiden van de stad op het treinstation Mechelen centraal.

Reizen naar Mechelen met de auto

Reizen naar Mechelen met de trein geniet eigenlijk onze voorkeur, zeker wanneer je met meerdere mensen bent is dit al snel het goedkopere alternatief aangezien parkeren in Mechelen vergeleken met de grote Nederlandse steden goedkoop is. Vanuit Utrecht ben je in zo’n 2uur en 10 minuten tijd (zonder files uiteraard) in Mechelen.

Brandstofkosten voor een enkele rit vanuit Utrecht bedragen ongeveer €22,-. bekijk anders ook even wat de brandstofkosten zouden zijn vanuit jouw woonplaats.

met de auto reizen naar mechelen

Parkeren in Mechelen

Perkeren in Mechelen kan in een van de diverse parkeergarages die de stad rijk is óf op de openbare weg in Mechelen.

Op de openbare weg parkeer je al vanaf €5,- voor een dag óf €17,- voor een week. Mechelen is opgedeeld in een groene, gele en paarse zone. De paarse zone is het goedkoopste met een tarief van €1,- per uur. In de gele zone betaal je €1,8-0 per uur en in de groene zone €2,50.

In Mechelen geldt het gratis Mechels kwartiertje. Hierdoor kun je overal in de stad 15 minuten kort parkeren wanneer je even snel een boodschap moet doen. Mechelen is over het algemeen ook minder druk met auto verkeer dan Gent, Antwerpen of Brussel en alle parkeergarages binnen de ring liggen op loop afstand van het centrum van de stad.

Parkeren op zandpoortvest 2, het Rode kruisplein óf stationsparking Mechelen-nekkerspoel is in de weekenden en op feestdagen gratis.

Heb je bepaald hoe je gaat reizen naar Mechelen? Bekijk dan ook de andere pagina’s van Stadtripper over deze gave stad!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *