Overnachten in Mechelen kan in 1 van de 22 hotels en BnB’s die deze prachtige stad rijk is. Mechelen is een kleine compacte stad dus is locatie wat minder belangrijk aangezien alles op loop afstand ligt. Maar over het algemeen is het toch wel prettig om binnen de ring te slapen wanneer je een weekend in Mechelen mag vertoeven.

Kaart mechelen

Hotels in Mechelen

Er zijn in Mechelen diverse hotels te vinden voor verschillende budgetten. Vanaf €66,- tot €250, per nacht kun je in Mechelen vernachten. Wij zetten enkele opties voor je op een rij voor een laag, medium en hoog budget.

kaart mechelen mét hotels

1) (Laag budget ) Brasserie & logies de Pijl

Brasserie & logies de Pijl Mechelen

Voor een relatief goedkope slaapplek in Mechelen kun je het beste terecht bij Brasserie & logies de Pijl. Dit hotel ligt vlakbij het station en vanuit het hotel sta je binnen 10-15 minuten in het centrum van de stad.

Een prima locatie wanneer je een zakelijke trip hebt naar Mechelen die niet teveel mag kosten, of wanneer je met een vriend of vriendin de stad even wilt bezoeken en je toch niet veel op de hotelkamer te vinden zult zijn.

2) (Laag-medium budget) Den Grooten Wolsack

Voor iets meer geld kun je voor een bedrag ronde de €90,- per nacht terecht bij Den Grooten Wolsack. Dit is wel iets duurder dus, maar ook veel dichterbij het centrum en vlakbij de sint romboutskathedraal. Dit 3 sterren hotel heeft nette ruime kamers en qua locatie perfect. Het sanitair is wat verouderd evenals sommige kamers. Voor dit geld moet je dan ook geen op en top luxe verwachten, maar een prima hotel voor 1-2 overnachtingen.

Den Grooten Wolsack Mechelen

3) (Medium budget) Huis alfons

Huis Alfons

Voor een prijs net iets boven de €100,- per nacht (afhankelijk van reis periode uiteraard) ongeveer slaap je in Huis Alfons.

Gelegen vlakbij de Dijle en midden in het centrum van de stad gaat dit hotel niet teleurstellen. Kleinschalig, in een rustig deel van de stad met een heerlijk ontbijt. Hier kun je prima terecht voor een romantisch weekendje met je partner naar Mechelen.

4) (Medium budget) Bed & breakfest Margereta’s room

Ook middenin het centrum gelegen en vlakbij de romboutskathedraal ligt Margereta’s room. Een klein bed & breakfest middenin het centrum van Mechelen.

Je moet een beetje geluk hebben om hier een kamer te kunnen regelen omdat het niet altijd beschikbaar is helaas. Maar een prima optie wanneer je al vroeg weet wanneer je naar Mechelen af wilt reizen.

Margereta's room

5) (Medium-hoog budget) Hotel ViXx suites

Overnachten in ViXx suites Mechelen

Voor een wat hoger bedrag (vanag €150,- per nacht) kun je overnachten in Mechelen in één van de prachtige ViXx suites.

Ook vlakbij het centrum en de Vleeshalle gelegen is dit hotel ook de perfecte uitgangsbasis om te gaan shoppen in Mechelen. Het hotel ligt ook vlakbij de stadsschouwburg dus wanneer je een avond theater in Mechelen op het programma hebt staan is dit ook zeker een goede optie.

6) (hoog budget) Martin’s patershof Mechelen

Speelt geld een wat minder grote rol dan is het in Mechelen aan te raden om een nacht te boeken in Martin’s paterhof.

Kamers beginnen vanaf ruim €200,- per nacht, maar daar krijg je dan ook wat voor. Dit b4 sterren hotel gelegen in een voormalige kerk heeft een luxe uitstraling én is ook qua locatie vlakbij het centrum gelegen. Een beleving op zich om hier te overnachten tijdens je stedentrip naar Mechelen!

Overnachten in Martins patershof

Heb je besloten waar je gaat overnachten in Mechelen? Bekijk dan ook onze andere pagina’s over de prachtige stad Mechelen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *