Wat te doen in Mechelen? Stadtripper.nl geeft je onze top 17 aan leukste activiteiten in Mechelen om te ondernemen. Van relaxte of romantische activiteiten tot sportieve activiteiten om te doen tijdens jouw stedentrip naar Mechelen. Je hoeft je in ieder geval zeker niet te vervelen wanneer je naar Mechelen af gaat reizen!

1) Varen in Mechelen

Varen in Mechelen

Heerlijk ontspannen met een relaxte middag op het water van de Binnendijle! Een gewone, culinaire, met drankjes óf rondvaart by night? Rederij Malinska biedt diverse rondvaarten aan voor verschillende soorten gezelschappen.

2) Fietsen in Mechelen

Een perfecte manier om deze compacte en bijzonder mooie stad te verkennen is per fiets.

Ons advies is om dit niet op eigen houtje te doen, maar met een gekwalificeerde gids zodat je (liefst op de eerste dag) al het verhaal achter de verschillende plekken en gebouwen van de stad hoort. Zo kun je later in het weekend zelf bekijken waar je nog meer van wilt weten of zien!

Fietsen in Mechelen met gids

3) Stadstour in Mechelen

Wandeltocht door mechelen

Een andere manier om de stad te verkennen is middels een heerlijke wandeling door de stad.

Wij hebben twee fantastische wandelroutes voor jullie geselecteerd die je de gehele stad laten zien.

4) Kroegentocht in Mechelen

Leuk om te doen met vrienden of vriendinnen tijdens een weekend weg is het houden van een kroegentocht. Wanneer je dit aan het begin van de avond plant dan kun je gedurende de avond bedenken waar je na de kroegtocht verder gaat met je stap avond. Mechelen heeft meer dan voldoende kroegen voor een mooie tocht dus ze allemaal leren kennen is geen straf!

kroegentocht mechelen

5) Stadsgolfen in Mechelen

Een super leuke activiteit en een hele andere manier om een stad te verkennen is middels een potje city golf.

Tijdens het golfen krijg je de verhalen van de stad te horen én je bent natuurlijk lekker actief bezig met het spelletje zelf!

6) Paintballen in Mechelen

Natuurlijk geen activiteit voor een romantisch weekendje naar Mechelen, maar wel erg leuk met een groep vrienden, vriendinnen óf je bedrijf.

Een lekker potje paintballen in Mechelen zal zeker niet snel vervelen en zorgt voor wat actie tijdens het weekend waar je nog vaak aan terug zult denken!

Paintballen in mechelen

7) Bezoek brouwerij het Anker in Mechelen

Brouwerij het Anker in Mechelen

Eén van de must do activiteiten in Mechelen is een bezoek aan Brouwerij het Anker in Mechelen. Een must voor de echte bier liefhebber met een rijke geschiedenis!

Hier brouwen ze namelijk de gouden Carolus en menig bierliefhebber zegt dat dit het lekkerste bier ter wereld is. Bezoek de brouwerij & stokerij, de brasserie óf het hotel van deze fantastische brouwerij.

8) Bezoek ZOO Planckendael

Altijd leuk om te doen tijdens een city trip óf wanneer je in de buurt bent met kinderen is een bezoek brengen aan ZOO Planckendeal.

In deze dierentuin vind je dieren uit alle werelddelen, van de mooiste vogels tot giraffen en olifanten. Zeker het bezoeken waard dus wanneer je in de buurt van Mechelen bent óf tijdens je citytrip!

Tickets koop je vanaf €28,50 per ticket voor kinderen en €34,50 voor volwassenen.

Plattegrond ZOO Planckendael

9) De gouden kooi escape room experience in Mechelen

Gouden kooi escape rooms Mechelen

Escape rooms zijn natuurlijk altijd leuk als team building activiteit of als uitje met vrienden / vriendinnen óf familie. In Mechelen biedt de gouden kooi de meest bekroonde escape rooms van België.

Je hebt slechts een beperkte tijd (60 of 70 minuten) om te ontsnappen. Verder beleef je in elke ruimte van de gouden kooi escape rooms in Mechelen een uniek verhaal. Daarnaast kan je ook een leuke escape wandeling maken doorheen het centrum van Mechelen: de escape walk experience

10) Crossen in Edirt park Mechelen

Wil je eens iets totaal anders doen óf ben je al een (motor) cross fanaat? Dan kun je in Mechelen terecht bij Edirt. Dit is zowel voor volwassenen als voor kinderen een super leuke en actieve invulling van jouw dag.

Bekijk de video van Edirt om te zien of dit iets is wat jij ook wilt gaan doen met je vrienden, vriendinnen, je bedrijf óf een kinderfeest!

11) 8 musea in Mechelen

Speelgoed museum mechelen

Mechelen heeft naast allerlei leuke indoor én outdoor activiteiten ook een aantal mooie musea die je kunt bezoeken.

Wij zetten de 8 leukste musea in Mechelen voor je op een rij:

  1. Speelgoedmuseum
  2. Hof van Busleyden (bourgondische geschiedenis
  3. Kazerne Dossin (Holocaust)
  4. Het zotte kunstkabinet (16e eeuwse kunst)
  5. Horlogerie museum (horloges)
  6. Technopolis (technologie)
  7. Brandweer museum
  8. Museum Herman de Cuyper (beeldhouwwerken)

12) Binnen óf buiten zwemmen of bezoek de binnenspeeltuin de Nekker in Mechelen

Een binnenspeeltuin, een indoor zwembad en een indoor sporthal. De Nekker heeft allerlei leuke mogelijkheden om een ochtend of middag door te brengen wanneer je in Mechelen bent.

Gelegen net buiten de stad kun je er op een mooie voor/najaars óf zomerdag prima vertoeven aan het water op een heus strand!

de nekker zwemmen en indoor speeltuin mechelen

13) Watersporten en outdoor games bij Pelican

Pelican outdoor games & watersport de nekker

Watersportren in Mechelen begint bij Pelican. Hier kun je terecht voor leuke watersport of team building activiteiten. Kano varen, windsurfen, zeilen of suppen, bij Pelican kun je het allemaal gaan doen óf leren.

Een perfecte activiteit voor een mooie warme dag tijdens je verblijf in Mechelen.

14) Suppen op de Binnendijle in Mechelen

Suppen kun je bij Pelican doen, maar nóf leuker is natuurlijk om op een sup door de binnendijle te varen. Reserveren kun je doen via supschool.

En kun je nog niet suppen dan kun je ook kiezen voor een sup-bike, een unieke manier om Mechelen vanaf het water van de Binnendijle te verkennen!

suppen op de binnendijle

15) Kano varen in Mechelen op de binnendijle

Nóg een leuke én actieve manier om Mechelen vanaf het water te ontdekken is met een kano. Urbanescape biedt kanotochten aan met begeleiding óf je kunt er een kano huren en zelf de stad verkennen vanaf 15 euro per persoon.

16) Indoor karten en nog meer activiteiten in Mechelen bij Burney’s

Voor de racers is er naast Edirt nóg een plek waar je in Mechelen je skills kunt laten zien. Bij Burney’s kun je namelijk indoor karten en bewijzen dat jij de snelste bent op de baan!

Liever iets minder actief of zijn er mensen in je groep die helemaal niet van karten houden? Dan kun je bij Burney’s ook terecht voor andere activiteiten zoals bowlen, karaoke, pool, darts en ze hebben hier zelfs een escape room!

Indoor karten bij Burney's in

17) Schaatsen in Mechelen in het Ice skating center

schaatsen in het ice skating center

Voor de schaatsers, ijsdansers, ijshockeyers is er in mechelen het ice skating center waar je terecht kunt. Een heerlijke activiteit voor de liefhebber die van augustus tot eind mei te boeken is tijdens een bezoek naar Mechelen.

Iedere zomer toveren ze het ice skating center om tot iets anders leuks, dus houd de website in de gaten!

Ben je nu enthousiast geworden door alle leuke activiteiten die je kunt ondernemen in Mechelen? Bekijk dan ook onze pagina’s over:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *