Eten en drinken in Mechelen is ook al een feest. Mechelen heeft vele leuke restaurants, café’s, terrassen en leuke uitgaansgelegenheden. Stadtripper zet ze voor je op een rij zodat je alvast kunt bedenken waar je tijdens jouw stedentrip maartoe gaat om te eten en drinken in Mechelen!

Heerlijk Marokkaans dineren bij Ronda in Mechelen

Ronda Marrokaans eten in Mechelen

Onze favoriet in Mechelen is toch wel restaurant Ronda. Je vindt restaurant Ronda aan de Vismarkt in Mechelen.

Hier kun je genieten van de heerlijke Marokkaanse keuken en vers bereidde tajine gerechten. Bij Ronda zijn ze 6 dagen per week geopend vanaf 11u tot 00:00. Op dinsdagen zijn ze gesloten. Zorg er wel voor dat je reserveert want restaurant Ronda is de favoriet van heel veel mensen uit de omgeving van Mechelen!

Geweldig traditioneel Italiaans eten bij l’Artista in Mechelen

Wanneer je meer van de Italiaanse keuken houdt óf niet terecht kunt bij Ronda dan is L’Artista in Mechelen een meer dan prima optie voor een heerlijke pizza , pasta óf andere traditionale Italiaanse gerechten.

Ook hier is het handig om van tevoren even te reserveren, al maak je hier wel meer kans op een plekje.

l'artiste italiaans eten in Mechelen

Bezoek de brasserie van Brouwerij het Anker

Brouwerij het Anker eten en drinken in mechelen

Genieten van een mooie historische omgeving én heerlijk bier tijdens je lunch of diner dan moet je in Mechelen natuurlijk bij de brasserie van Brouwerij Het Anker zijn.

Je geniet hier van traditioneel Vlaamse gerechten onder het genot van een heerlijke Gouden Carolus óf Maneblusser natuurlijk!

Sharing is caring bij De Fortuyne

De Fortuyne is een restaurant op maat, in het centrum van Mechelen, voor de moderne stadsmens. Een plek waar je ’s middags een lichte lunch kunt krijgen, elke zaterdag namiddag High Tea of een gebak om duimen en vingers bij af te likken en ’s avonds – wanneer de lichten dimmen – culinaire toppers worden geserveerd.
 

Bij De Fortuyne geldt: sharing is caring, want hier worden de gerechtjes gedeeld! En of je nou van vlees, vis of vegetarisch houdt, alles is mogelijk. Het historische interieur is prachtig en de ontspannen sfeer doet je ontspannen.

De Fortuyne Mechelen
de fortuyne 2 mechelen

Classy & cool lunchen of dineren bij The Chick

the chick mechelen

Een iets duurdere optie maar zeker de moeite van een bezoek waard is restaurant The chick in Mechelen.

Restaurant The Chick bevindt zich in een prachtig 16e eeuws pand in hartje Mechelen. In de schaduw van de Sint-Romboutstoren worden hier met de Josper de heerlijkste rotisseriegerechten bereid.

Op het menu staat de Baskische Cou Nu kip, maar proef zeker ook de heerlijke bird is the word of geniet van onze chef’s choice surprise menu. Het menu krijgt elk seizoen een stevige make-over. Elk gerecht in de rotisserie wordt onderworpen aan twee uiterst belangrijke criteria: made with love & made to love.

Je luncht en dineert op een unieke plek en met wat geluk hoor je vanuit de heerlijke binnentuin de kardinaal zijn plantjes water geven. 

Combineer theater met een diner bij De Vleeshalle in Mechelen

Vlakbij de stadschouwburg van Mechelen vind je De Vleeshalle. Een concept zoals de foodchurch in Maastricht en de foodhallen in Amsterdam

Een markthal vol met Smaakmakers. In Vleeshalle boden slagers ooit hun koopwaar aan. Maar nu is de monumentale hal een culinaire hotspot in het hartje van Mechelen.

De Vleeshalle is een smaakmarkt met veertien standhouders: Bar & Brood, Alma Libre, The Avocado Bar, Bambu, Bar Patat, Bubba, Burgers & Grapes, Chez Eline, Hunters Out Of Ireland, Kizuri, Tapas La Qia, Margherita, nICE! en Ross.

Zoveel kraampjes betekent voor iedereen wat wils: Italiaans gerechten, het smeuïgste ijs, Mexicaanse keuken en nog veel meer!

eten en drinken in de vleeshalle Mechelen
de vleeshalle mechelen 2

Uitgaan in Mechelen

eten en drinken in mechelen uitgaan op de Vismarkt Mechelen

Mechelen is kleinschalig en gezellig. In de plaats van grote dancings en nightclubs zijn er een heel aantal cafés en bars waar er ’s avonds ambiance is. Vaak met livemuziek, zeker in de zomermaanden. De meest gekende uitgaansbuurt is de Vismarkt. Hier zijn er een hoop cafés met een ontspannen sfeer voor alle leeftijden. De dynamiek van de Vismarkt straalt ook af naar de omliggende Korenmarkt, Onze-Lieve-Vrouwestraat, Begijnenstraat en Melaan. Studenten hebben dan weer hun vaste stek rond het station.

Bezoek de leukste en meest gezellige café’s, cocktail & wijn bars van Mechelen

In Mechelen is er naast heerlijk eten en een bruisend uitgaansleven ook gedacht aan de dorstige stedentripper. Mechelen biedt een keus aan leuke café’s, wijn & cocktail bars waar je terecht kunt voor een heerlijk drankje om je avond mee af te trappen. Wij zetten er aan aantal voor je op een rij:

  1. D’hanekeef (Bruin café)
  2. De Gpouden Vis (Bruin café)
  3. De Pekton (biercafé)
  4. Unwined (wijnbar)
  5. Barramundo lounge (cocktail bar)
  6. t Ankertje aan de Dijle (praatcafé)
  7. Boesjkammeree (rock café)
t ankertje aan de dijle cafe mechelen
d hanekeef Mechelen

Heb je zit gekregen in al dit lekkere eten en drinken in Mechelen? Bekijk dan ook wat je nog meer kunt doen en ondernemen in Mechelen, hoe je naar Mechelen kunt reizen en waar je het beste kunt slapen tijdens je stedentrip!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *