Reizen naar Groningen is voor velen uit Nederland afkomstige avonturiers al een belevenis op zich. Deze prachtige stad ligt voor velen echt in één van de uithoeken van Nederland net zoals bijvoorbeeld Maastricht, maar is zeker de moeite waard!

Reizen naar Groningen met de trein

Treinstation Groningen

Reizen naar Groningen kan op verschillende manieren, maar wij adviseren je om met de trein óf met de auto te gaan. Met een groepsticket van de NS reis je al vanaf €7,15 pp in de daluren!

Reis je alleen met de trein dan koop je een enkeltje Groningen vanuit Utrecht vanaf €17,28 in de daluren. Eenmaal aangekomen op het station vn Groningen zul je moeten beamen dat dit een van de mooiste treinstations van Nederland is. Een attractie op zich die je moet bezoeken, ook wanneer je niet met de trein naar Groningen reist.

De reis vanuit Utrecht naar Groningen neemt zo’n 2 uur in beslag dus neem iets te lezen, eten en drinken mee!

Naar Groningen reizen met de auto

Reizen naar Groningen met de auto is zeker een hele goede optie. Zeker wanneer je met meer personen gaat en de kosten kunt delen is dit al snel voordeliger of even duur als reizen met de trein. Er staat over het algemeen weinig file richting deze prachtige stad dus dat maakt haar goed bereikbaar.

Benzinekosten vanaf Utrecht bedragen ongeveer €23,- enkele reis. De reistijd is ongeveer gelijk aan die van een treinreis. Binnen ongeveer 2 uur ben je vanuit Utrecht in Groningen.

auto Groningen

Parkeren in Groningen

Parkeren Groningen

Parkeren in Groningen is (zeker in vergelijking met andere grote steden) nog prima betaalbaar. Bij Interparking centrum betaal je voor een dagkaart €10,- in hartje Groningen. Ideaal dus wanneer je een dagje gaat shoppen. Ga je een weekend weg kijk dan even of je kunt parkeren bij je hotel/ hostel in de buurt. kosten voor parkeren op straat variëren in Groningen van €2,50 per uur tot €4,10.

je kunt ook voor een P&R kiezen in groningen. Voor €6,- parkeer je dan buiten het centrum en krijg je een bus retourtje voor maximaal 5 personen!

Reizen in Groningen

In Groningen is in principe alles te lopen wanneer je ook binnen het centrum een slaapplek gevonden hebt. Slaap je net wat buiten het centrum dan is het toch wel handig wanneer je ander vervoer hebt om deze prachtige stad mee te verkennen. Wij raden de ouderwetse fiets aan. Bij fietsverhuurgroningen.nl huur je al een fiets vanaf €10,- per dag!

Fiets huren groningen

heb je een besluit gemaakt over hoe je naar Groningen gaat afreizen? Dan is het nu tijd voor de volgende stap, waar ga je overnachten in Groningen en welke activiteiten ga je ondernemen wanneer je eenmaal in de stad bent!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *