Waar moet je gaan overnachten in Maastricht?

Overnachten in Maastricht kan in principe overal in de stad en voor niet al teveel geld óf juist heel duur. Wij adviseren echter om een hotel te zoeken aan de westkant van de Maas. Dan zit je echt dichtbij het centrum en rol ja na het stappen zo je bed in. Aan de oostkant zijn ook prima hotels en hostels te vinden, alleen moet je dan wel altijd de maas oversteken voor alle leuke activiteiten.

Wij zijn al veel in Maastricht geweest en dus kunnen we je veel leuke slaapplaatsen adviseren voor ieder budget

Stayokay Maastricht (Low budget)

We beginnen met Stayokay hostel. Een prima hostel voor mensen met een klein budget. Stayokay is een hostel keten die je in meerdere Nederlandse & Europese steden terug kunt vinden. De kwaliteit van de kamers is voor het budget prima en meestal liggen de hostels vlakbij het centrum van de stad. Zo ook in Maastricht. Vanaf het hostel sta je binnen 10 minuten overal in de stad. Een prima uitvalsbasis dus voor een weekend in Maastricht.

stayokay Maastricht

Botel Maastricht (Low budget)

Botel Maastricht

Het Botel Maastricht in met name geschikt voor mannen groepen. Je slaapt hier al vanaf €28,- p.p.p.n. Niet veel geld, maar eerlijk gezegd krijg je er ook eigenlijk alleen een slaapplek voor vlakbij het centrum en kun je op de boot gezellig een biertje drinken aan de maas met je vrienden. De boot is gehorig en de slaapplekken zijn wat krap. Prima voor 1 nachtje wanneer je met vrienden in de stad bent of voor een vrijgezellenfeest, maar minder een aanrader voor een bezoek aan Maastricht met je partner.

Beez hotel & cocktail bar Maastricht (Medium budget)

Beez hotel & cocktail bar Maastricht is voor de mensen met een iets groter budget een prima betaalbare slaap optie in het centrum van Maastricht. Vlakbij de markt gelegen is dit een perfecte uitvalsbasis voor een weekend in Maastricht met vrienden & vriendinnen óf je partner. Drink eerst even een lekkere cocktail en ga daarna lekker de stad in. Alles in Maastricht is te voet prima bereikbaar vanuit dit hotel!

Beez hotel & cocktailbar Maastricht

Green elephant hostel Maastricht (Medium budget)

Green elephant Hostel Maastricht

Green elephant Hostel ligt eigenlijk aan de verkeerde kant van de stad (oosten). Maar het hostel ligt wel vlakbij het station en is rustig gelegen. De kamers zijn netjes en modern ingericht en je kunt hier zowel met je partner als met vrienden of vriendinnen terecht. Ze hebben er 2 binnentuinen, een bar en een gezellige lounge. Het ontbijt is wel iets te vegan voor ons, maar wanneer je hiervan houdt perfect natuurlijk!

Luxe overnachten in een kerk in Maastricht (High budget)

Een unieke ervaring is het om het Kruisheren hotel in Maastricht te bezoeken tijdens een stedentrip naar Maastricht. Het met 5 sterren geclassificeerde Kruisherenhotel Maastricht ligt in het centrum van Maastricht in het voormalige 15e-eeuwse Kruisherenklooster. Samen met de monumentale, gotische kerk is dit complex getransformeerd tot designhotel. Een kamer in dit hotel heb je vanaf €250,- per nacht. Is dit tocht buiten je budget? ga hier dan zeker even een wijntje of een kop koffie drinken, ook dat is namelijk al een ervaring op zich.

Kruisheren hotel Maastricht

Maison Haas Hustinx (High budget)

Maison haas hustinx Maastricht

Nog een optie voor wanneer het budget wat minder van belang is is het Maison Haas Hustinx op het Vrijthof van Maastricht. Dichterbij het centrum kom je natuurlijk echt niet en je stapt dus direct het bruisende Vrijthof op. Fantastische kamers en een heerlijke spa laten je pas tot rust komen. Kamers kosten zo’n €200,- per nacht, maar wanneer je budget wat ruimer is zeker de moeite waard!

Air BnB’s om in te overnachten in Maastricht (Medium budget)

air BnB's maastricht

Een andere manier om te overnachten in Maastricht is het boeken van een leuke airBnB. Voor rond de €80,- tot €165,- per nacht slaap je op een unieke locatie in het centrum van de stad. Je hebt een eigen huis of appartement van waaruit je de stad kunt verkennen en vaak kan de host je nog meer tips geven voor je verblijf in de stad!

Enthousiast geworden over de overnachtingsmogelijkheden in Maastricht? Bekijk dan ook onze pagina’s over de leukste activiteiten in Maastricht en manieren om te reizen naar Maastricht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *