Reizen naar Praag kan gelukkig op meerdere manieren. Zelf zijn we zowel met de auto als met het vliegtuig naar Praag afgereisd, maar tegenwoordig is de trein ook een optie, die wellicht zelfs te combineren is met een ander leuke stedentrip naar bijvoorbeeld Berlijn.

Met het Vliegtuig naar Praag reizen

Vliegen naar Praag kun je eigenlijk vanuit ieder Nederlands, Belgisch of Duits vliegveld. Dat is natuurlijk een groot voordeel omdat je veel opties hebt en daardoor dus vaak vrij goedkoop kunt vliegen. Via Transavia vlieg je bijvoorbeeld al vanaf enkele tientallen euro’s richting deze mooie Parel in oost Europa afhankelijk van de tijd waarin je boekt uiteraard.

De vlucht naar Vaclac Havel airport in Praag zelf duurt zo’n 1,5 uur en neemt dus weinig tijd in beslag. Dat maakt van vliegen dan ook direct de meest aantrekkelijke optie wanneer je maximaal van je tijd in Praag wilt genieten.

vliegen naar praag vliegveld Vaclav Havel airport

Met de trein naar Praag reizen

reizen naar praag treinstation Praag

Een optie die wat meer reistijd in beslag neemt is het reizen naar Praag met de trein. De treinreis zelf duurt zo’n 10,5 uur wat dus echt wel even een deel van je weekend/ midweek opslokt. Maar voor mensen met vliegangst of mensen die tijd genoeg hebben zeker een interessante optie!

Een enkele reis boek je al vanaf €38,-, dus ook voor een klein budget is deze manier van reizen zeker een optie. Wat het reizen per trein extra interessant maakt is dat dat je via Berlijn naar Praag afreist. Je kunt er dus perfect een combi citytrip van maken en va twee top steden in Europa genieten!

Naar Praag reizen met de auto

Een derde optie om te reizen naar Praag is om naar Praag te reizen met de auto. De reis is dan uiteraard al een belevenis op zich en een mooi avontuur. Vanaf Utrecht is het ongeveer 9u rijden nar Praag en de wegen in zowel Duitsland als Tjechië zijn prima begaanbaar. Je bent voor brandstofkosten zo’n €115,- voor een enkele reis kwijt en de reis duurt ongeveer 7,5 -8 uur zonder vertraging. Een prima alternatief dus wanneer je iets van het land wil zien en bijvoorbeeld een leaseauto rijdt.

met de auto vanuit Utrecht naar praag

Enthousiast geworden over een reis naar Praag? Bekijk dan ook onze tips voor activiteiten in Praag en overnachten in Praag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *