karlovy Lazne club praag

Eten & drinken in Praag is natuurlijk een belangrijk element wanneer je deze stad bezoekt. De belangrijkste tip die we eigenlijk hebben voor het eten en drinken in Praag is dat je het centrum vooral qua eten moet proberen te vermijden. Het eten op deze locaties is vaak vrij duur, erg gericht op toeristen en vaak weinig smaakvol. Daarnaast is de bediening op deze locaties vaak ook niet om over naar huis te schrijven.

Bier drinken in Praag

u rodolfino Praag

Tjechië is het land waar de pilsner uitgevonden is in het plaatsje Pilsen (Plzeň). Je kunt dus wel kunnen zeggen dat ze in Praag weten hoe een lekkere pilsner moet smaken! Onze favoriete kroeg om dit te ervaren is U Rudolfina. Hier komt de Urquell uit de tap in heerlijke halve liters.

Bier ook wel Pivo genoemd (Meervoud is Pivi), is in Praag erg goedkoop. Vaak heb je buiten het directe centrum van de stad al een halve liter bier voor tussen de €1,- en €2,-.

Praag is perfect v0or een heerlijke relaxte kroegentocht langs bijvoorbeeld:

U Pinkasu –> ook heerlijk Urquell bier

U medvidku –> hotel restaurant en brouwerij

U veversky –>Onder de lokale bevolking geliefd

U Hrocha –> Bierhal, zeker een bezoek waard

Stappen in Praag

Stappen is natuurlijk erg persoonlijk en afhankelijk van leeftijd. Maar in Praag heb je voor ieder wat wils. Zo heb je Club Karlovy Lazne vlakbij de Karelsbrug waar je je op 5 verdiepingen in verschillende muziek genres kunt uitleven. Dit is wel echt een club tot max 30 jaar, over het algemeen zijn de bezoekers hier vrij jong.

Maar je kunt ook tot in de late uurtjes terecht in One club, M1 Lounge, Ace club Of Zlaty storm bar & club bijvoorbeeld.

Alle clubs liggen zo’n beetje op loopafstand van elkaar dus bevalt de een je niet dan loop je lekker door naar de ander.

clubs in praag

Eten in Praag

Voor Eten in Praag moet je eigenlijk zoals al eerder aangegeven het directe centrum van de stad proberen te vermijden. Zoek de randen van het centrum op en probeer daar de lokale gerechten die veel op die van de Duitse keuken lijken. Het eten is meestal (buiten het centrum) niet duur en je krijgt eigenlijk altijd meer dan genoeg op je bordje. Echt verfijnt eten hebben wij nog niet gedaan in Praag.

Onze tip hierin is eigenlijk gewoon: bezoek tripadvisor, kijk in welke keuken je zin hebt en lees de recensies. Bij twijfel, kies degene die wat verder uit het centrum ligt! Succes!

Enthousiast geworden over het eten en drinken in Praag en wil je Praag gaan bezoeken? Kijk dan ook naar onze pagina’s over activiteiten in Praag, overnachten in Praag en reizen naar Praag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *