Wij geven je een aantal tips voor leuke activiteiten in Praag! Praag is een van de mooiste steden in Europa en wordt ook wel het Parijs van het oosten genoemd. De stad is vrijwel ongeschonden uit de tweede wereldoorlog gekomen omdat het ook één van de favoriete steden van Adolf Hitler was. Hierdoor zie je in Praag nog veel terug van alle oude monumentale gebouwen uit het verleden die een bezoek aan deze stad meer dan rechtvaardigen. maar wat ga je dan doen wanneer j in Praag bent?

Maak een stadswandeling met een gids in Praag

Karelsbrug Praag wandelen

In Praag ligt alles vrij dicht bij elkaar dus wanneer je de stad wilt leren kennen en goed te been bent adviseren we om direct bij aankomst een stadswandeling met gids te boeken. Binnen 3 uur zie je de mooiste plekken van de stad en hoor je de verhalen achter alle bezienswaardigheden van de stad. Een tour boek je vanaf €37,50, en er zijn ook iets duurdere tours beschikbaar met wijn/ bier proeverij.

Fietsen door Praag

Een van onze favoriet activiteiten in Praag en weer een andere manier om de stad te verkennen wanneer je iets minder goed ter been bent is met de fiets. Ook dit zouden we adviseren om aan het begin van je trip te doen zodat je daarna kunt bekijken wat je nog uitgebreider zou willen gaan ontdekken. Ben je voor het eerst in Praag dan adviseren wij de Praag highlights tour. Ben je echter al eerder in Praag geweest of ontdek je liever de niet standaard plekken van Praag kies dan voor de verborgen Geheimen van Praag. Vanaf €30,- pp ontdek je zo deze prachtige stad op een oer Hollandse manier. Liever niet te actief bezig tijdens je citytrip? Boek dan een tour met een elektrische scooter!

fietsen in Praag

Een tour over de Moldau als activiteit in Praag

Tour over de Donau in Praag

Zoals veel oude steden heeft ook Praag een rivier die door haar stadscentrum stroom genaamd de Moldau. Om de stad eens van een andere kant te bekijken is het dan ook zeker aan te raden om als activiteit in Praag een boottocht over de Moldau te boeken en alle mooie gebouwen eens van een andere kant te bezichtigen. daarnaast zie je ook weer delen van de stad die je eventueel later weer met de fiets of te voet kunt gaan verkennen.

Bezoek het stadstrand Zlute Lazne in Praag

Vergeet je zwembroek niet wanneer je in de zomer naar Praag komt! Midden in Praag ligt namelijk een prachtig stadstrand genaamd Zlute Lazne. Hier kun je na een ochtend de stad verkennen heerlijk genieten van de zon én het stromende water van de Moldau. Je kunt vanuit hier ook het water op met bijvoorbeeld een kano of een sub. Let wel op! afhankelijk van het weer kan de rivier sneller stromen.

stadstrans Zlute Lazne in Praag

Activiteiten in Praag: Bezoek een ijshockey wedstrijd

ijshockey in praag

Een sport die we in Nederland niet of nauwelijks kennen maar in Tjechië zeer veel beoefend wordt is natuurlijk ijshockey. Maak van je trip naar Praag en onvergetelijke ervaring door een wedstrijd van HC Sparta Praha te bezoeken! Boek wel ver van tevoren, want tickets voor thuiswedstrijden zijn vaak razendsnel uitverkocht.

Enthousiast geworden van de activiteiten in Praag? Bekijk dan ook onze tips om te reizen naar Praag en waar te overnachten in Praag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *