Overnachten in Leuven is toch weer even net wat anders dan overnachten in Gent. Je hebt in Leuven minder keuze, maar ook hier is de locatie het belangrijkste. wanneer je op de kaart van Leuven kijkt moet je in ieder geval zorgen dat je binnen de ring kan overnachten. Hostels of hostels aan de buitenkant van de ring liggen echt te ver uit het centrum en zijn eigenlijk alleen geschikt voor een zakelijke reis naar Leuven.

Overnachten in Leuven (Hotels/ appartementen)

Getaway studio’s Leuven

Middenin het centrum van Leuven, vlakbij het oude stadhuis ligt Getaway studio’s. Mooie nette kamers waar je zowel als stel als met een groep prima kunt overnachten tijdens je stedentrip naar Leuven. Geen ontbijt, dat moet je dan zelf even regelen in de stad, maar ook dat is zeker geen straf aangezien er genoeg leuke ontbijt mogelijkheden zijn in het centrum.

getaway studio's Leuven
Getaway studio’s Leuven

Hotel the Shepherd Leuven

the shepherd hotel Leuven
Hotel the Shepherd

Nóg een optie in het centrum is hotel The Shepherd. Mooie, moderne en nette kamers, een mooie bar en een goed ontbijt kun je hier zeker verwachten. Je loopt vanuit het hotel binnen een paar minuten het centrum binnen dus qua locatie kan het bijna niet beter! Dit vinden wij niet alleen, maar op Google hebben ze ook een rating van 4.3 op een schaal van 5.

Overnachten in Leuven city Hostel

Vlakbij Getaway studio’s ligt Leuven city Hostel. Ook middenin het centrum dus en slechts enkele minuten lopen van het station én het centrum. Qua ligging dus ideaal. je moet het echter wel doen met wat minder luxe. Het betreft hier wel echt een hostel met stapelbedden, maar wanneer luxe niet belangrijk voor je is of wanneer je met een groep vrienden of vriendinnen naar Leuven gaat is dit een ideale low budget optie in het centrum!

Leuven city hostel

Ibis Hotel Leuven

Ibis hotel leuven
Ibis hotel Leuven

Een andere low budget optie is het Ibis hotel. Welliswaar tegen onze principes in buiten de ring, maar net aan de andere kant van het treinstation dus toch nog voldoende dicht bij het centrum. Ook hier geen luxe, maar wel nette kamers én een ontbijt. Vlakbij Ibis ligt ook nog Hostel Blauwput als (very) low budget optie, maar wij zouden dan toch voor Ibis gaan wanneer we kunnen kiezen.

AirBnB in Leuven

In leuven zijn ook enkele opties te vinden op AirBnB wanneer je daar de voorkeur voor geeft. tegenwoordig hoef je het over het algemeen niet meer voor de prijs te doen aangezien die vaak hoger ligt dan de prijs van een gemmiddeld hotel. Maar het kan je wel op leuke plekken brengen.

appartement duncan airbnb
appartement duncan airbnb
airbnb Paul Leuven
airbnb Paul Leuven

Zo kun je bijvoorbeeld terecht komen bij het appartement van Duncan. Een nette kamer, middenin het centrum van Leuven en over het algemeen voor een nette prijs tussen de €80 en €100,-. Zeker niet slecht dus voor een air Bnb adres middenin deze mooie stad! óf ga voor een appartement aangeboden door host Paul. Ook deze locatie ligt in het centrum, vlakbij het appartement van Duncan zelfs! iets ruimer en waarschijnlijk daarom ook iets duurder, maar zeker het overwegen waard.

Mocht je een slaapplek gevonden hebben dan is het tijd om de stad verder te verkennen. Ook hier hebben wij van Stadtripper.nl onderzoek naar gedaan. Bekijk onze tips voor leuke activiteiten in Leuven, hoe je kunt reizen naar Leuven en waar je lekker kunt eten en drinken in Leuven!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *