Er zijn volop leuke activiteiten in Liverpool te bedenken. Van verschillende vormen van een Beatles tour tot een stukje varen over de Mersey rivier die door de stad loopt. En dan heb je natuurlijk ook nog twee voetbal tempels die slechts een kilometer van elkaar af liggen in 1 stad. Er is dus voldoende te beleven in Liverpool, een stad waar je je zeker niet hoeft te vervelen!

Activiteiten in Liverpool 1: Bezoek aan Goodison park (Everton) of Anfield (Liverpool)

Goodison park Liverpool

Goodison park in de thuisbasis van voetbalclub Everton. De grote rivaal van Liverpool die in dezelfde stad op een steenwoorp afstand van elkaar liggen. In de stad heerst een gezonde rivaliteit tussen deze twee clubs en een bezoek aan één of beide voetbaltempels is voor de voetballiefhebber toch wel een must wanneer je naar Liverpool gaat. Eerlijkheid gebied te zeggen dat wij Goodisson park wat ouderwets vonden (maar qua sfeer wel écht engels voetbal ademt!). Voor je gaat, kijk dan of je een wedstrijdje mee kunt pikken, ze spelen immers bijna iedere week!

Anfield Liverpool

Anfield, de thuisbasis van Liverpool is een ware voetbal tempel waar het hart van iedere voetbal liefhebber sneller van gaat kloppen. Hier is geschiedenis geschreven en een keer een wedstrijd kijken van Liverpool op Anfield staat op menig whishlist. Normaal gesproken vinden we een stadiontour vaak tegenvallen, maar op Anfield hebben ze hier echt een interactieve beleving van weten te maken die zeker de moeite waard is.

Goodison park en Anfiel op 1 beeld

Activiteit in Liverpool 2: The Beatles tour

Liverpool is the hometown van The Beatles. Een Beatles tour is dus zeker een aanrader. Het kan in Liverpool op allerlei manieren, met de taxi, een bus, per fiets of te voet. Een gids (vaak engelstalig maar soms ook Nederlands op verzoek) nemen je mee naar alle historische locaties waar de Beatles hun inspiratie opdeden en hun optredens gaven. Zeker voor The Beatles fanaten en muziekliefhebbers is dit een must do activiteit wanneer je in Liverpool bent. Bezoek het Beatles museum, ga via de vele pubs die ze vaak bezochten voor optredens, door Penny lane en eindig lekker in de Cavern club en begin daar je stapavond.

Activiteiten in Liverpool 3: Varen over de Mersey rivier

Midden door de stad Liverpool loopt de rivier de Mersey. De Mersey is een rivier in Noordwest-Engeland die ontstaat uit de samenvloeiing van drie rivieren, de Etherow, de Goyt en de Tame nabij Stockport in Greater Manchester. Breng enkele uurtjes door op het water en bekijk Liverpool vanaf het water tijdens een tour over de Mersey.

Activiteiten in Liverpool 3: Breng een bezoek aan Manchester

stadhuis manchester

Wát zeg je nu? Een bezoek aan Manchester wanneer je in Liverpool bent? Ja, dat kan prima. Liverpool en Manchester liggen namelijk slecht 33 mijl (50 km) van elkaar af. Met de trein sta je binnen 1-1,5 uur in het centrum van Manchester. Voor de kosten hoef je het niet te laten, een enkeltje koop je al vanaf €3,55!. Ben je dus iets langer in Liverpool en wil je ook nog een andere grote stad in het noorden van Engeland zien, ga dan zeker een dagje kijken in Manchester!

Activiteiten in Liverpool 4: Footgolf of golf spelen in Liverpool

Vlakbij de stad ligt een mooie golfbaan waar ze ook voetgolf aanbieden voor groepen. Een heerlijke mannen activiteit natuurlijk om tijdens een mannen/ vrijgezellenweekend in Liverpool te gaan ondernemen. Voor zo’n €10,- tot €15,- heb je een 9 of 18 holes parcours. In de kantine kun je naderhand een lekkere pint drinken en nog even Biljarten indien gewenst. Uiteraard kun je hier ook golfen, dus kies wat je leuk vind en maak er een heerlijke dag van!

Footgolf Liverpool

Activiteit in Liverpool 5: Bezoek de Peaky Blinders bar in zuid Liverpool

In het Zuiden van Liverpool is een nieuw uitgaansgebied ontwikkelt waar je tot 01:00 in diverse bars terecht kunt om gezellig iets te drinken. Één van deze bars is de Peaky Blinders bar. Deze bar ademt de sfeer van de bekende Netflixx serie en is een bezoekje zeker waard. Hier kun je prima je avond begionnen om je vervolgens steeds meer richjting het centrum te bewegen gedurende de avond.

OP zoek naar meer leuke steden om te bezoeken bekijk dan ook eens onze tips over Dublin, Düsseldorf, Gent, Bremen, Lille/ Rijsel of Valencia!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *