Wanneer je naar Valencia gaat ga je over het algemeen met het vliegtuig en ga je meerdere dagen van deze prachtige stad genieten. Overnachten in Valencia kun je natuurlijk overal, maar waar moet je op letten qua locatie? Stadtripper geeft je de beste tips en handige links om te overnachten in Valencia.

Overnachten in Valencia kaart van hotels/ Hostels in Valencia

Valencia is een overzichtelijke stad. Het leven in de stad speelt zich met name af ten zuiden van stadspark Jardin del Turia. Maar eigenlijk ligt alles binnen loop/ fiets afstand. Om je vrij te bewegen door de stad en minder afhankelijk te zijn van de locatie van je hotel/ hostel adviseren wij om tijdens je verblijf in Valencia een fiets te huren. Dan ben je ook vrij om voor een iets goedkoper hotel of hostel net buiten het centrum te kiezen bijvoorbeeld. De wijk Russaffa is up and coming en vanuit deze wijk kun je snel de historische binnenstad bereiken. Hier vind je ook vele leuke barretjes en tapas tentjes.

Wanneer je je stedentrip wilt combineren met enkele dagen strand dan is het heel eenvoudig om met de bus naar het strand te reizen. Dit kost vrijwel niets en binnen een half uurtje/ 45 minuten sta je lekker met je voeten in het warme zand.

StadtripperTIP: Overnachten in Opera house Valencia

Opera house bed and breakfest valencia

Wij hebben zelf geslapen in Opera house Bed and breakfest toen wij in Valencia waren. Een niet al te dure optie en op een mooie locatie wanneer je stad en strand wilt combineren tijdens je stedentrip naar Valencia. Dit zijn eigenlijk appartementen die verbouwd zijn tot nette en zeer schone hotelkamers. Je krijgt vouchers voor het ontbijt bij een leuk eettentje om de hoek waar het ontbijt echt prima is en je een heerlijk broodje kunt eten. vanuit deze locatie loop je zo het heerlijke stadspark in en je zit dan ter hoogte van Parc Gulliver en vlakbij het Opera gebouw van Valencia. Dat is ook fijn wanneer je een taxi naar huis neemt aangezien je je dan gewoon bij Parc Gulliver af kunt laten zetten.

Er is een zwembad aanwezig, maar dit zwembad deel je met de rest van het appartementen complex en er zijn hier geen ligbedden beschikbaar. Het is lekker om na een dagje stad even een verfrissende duik te nemen, maar je kunt niet echt lekker een dagje aan het zwembad een boekje lezen. Wanneer dat je plan is adviseren we je een dagje strand in te plannen.

Er zit ook een metro station vlakbij wanneer je vanuit het vliegveld met de metro naar de stad komt. Stap dan uit bij Alameda, het is dan nog wel even een stukje lopen (15-20 min). Vanaf het vliegveld zouden wij echter een taxi adviseren.

Handige links wanneer je wilt overnachten in Valencia

Benieuwd naar wat je nu moet doen wanneer je dan in Valencia bent aangekomen? Bekijk dan welke activiteiten in Valencia wij adviseren en waar je lekker kunt eten en drinken in Valencia.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *