mercade de tampeneria Valencia
eten en drinken in Valencia Paella valenciana

Valencia staat bekend op de heerlijke paella, tapas en Agua de Valencia. de stad staat dan ook bol van de leuke restaurants, terrassen en tapas bars. Werkelijk op iedere straathoek kun je genieten van alles wat de Valenciaanse keuken je te bieden heeft. Lees hieronder de beste tips over waar je het beste kunt gaan eten en drinken in Valencia!

StadtripperTIP: Bezoek Restaurant Delicat in Valencia

Eten en drinken in Valencia restaurant Delicat Valence

Tegenover Cafe de las Horas in een klein zijstraatje aan Plaze de la vergin in de Carrer del Comte d’Almodóvar zit echt een heerlijk restaurant. Restaurant Delicat We hadden al enkele dage heerlijk genoten van allerlei heerlijke tapas gerechten, maar hier kregen we echt next level tapas in een wat oosterse stijl geserveerd. We kregen de tip van vrienden van ons die regelmatig in Valencia komen en deze tip geven we graag door aan jullie! Bekijk de menukaart

Dineren of lunchen aan het strand in Valencia

Wanneer je in Valencia van een heerlijk vis gerecht wilt genieten kan dat in principe overal. Maar het is toch net een stukje fijner om dit aan het strand te doen. En laat er nu ruime keuze zijn op het strand van Valencia.

Casa Cesar el delfin was onze favoriet aan het strand, maar ook in de andere restaurants kun je genieten van heerlijke vis gerechten uit de zee.

Dineren of lunchen aan het strand in valencia

When in Valencia you drink Agua de Valencia

agua de valencia drinken in valencia

Agua de Valencia oftewel “water van Valencia” is hét drankje van de stad. is een cocktail die gemaakt wordt op basis van cava, sinaasappelsap, wodka, gin en suiker. Het wordt eigenlijk altijd geserveerd in een kan en is heerlijk verfrissend op een warme zomerdag. Pas wel op, het smaakt misschien naar ranja maar je kunt er snel van ondersteboven raken. Kortom, dit moet je ervaren!

Waar drink je Agua de valencia?

Mercado de Tapeneria valencia

Dit kun je natuurlijk op ieder terras in Valencia drinken, maar wij vonden een speciaal pleintje waar dit toch wel extra sfeervol is. Op het pleintje van Mercado de Tapeneria dronken wij onze eerste Agua de Valencia. We kwamen toevallig op dit sfeervolle pleintje in het oude stadcentrum terecht. het plein is leuk versierd met allerlei gekleurde zwembanden en lampjes in de avond. Hier kun je dit pleinje vinden:

locatie mercado de tampeneria valencia

Bezoek een van de markten van Valencia

mercado central valencia buitenkant

mertcado central van binnen valencia

In Valencia is het eten vers an halen de locals dit veelal in een van de 3 markten die Valencia rijk is. Mercado central, Mercat de Russafa en Marcat de Colon zijn de drie markten van Valencia waar je terecht kunt voor alle verse ingrediënten die je maar kunt bedenken. Rondom deze markten zitten ook vele leuke restaurants waar je eens heerlijk op het terras neer kunt strijken. Ze maken namelijk alles met deze super verse producten van de markt in de buurt. Met name rondom de mercado central is het sfeervol zitten op een van de terrassen, maar ook in de buurt van Mercat de Russafa ga je op lekker eten niet misgrijpen.

Ben je enthousiast geworden van al deze tips over waar je kunt eten en drinken in Valencia. Bekijk dan eens waar je het beste kunt overnachten in Valencia en welke activiteiten je kunt ondernemen tijdens jouw stedentrip.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *