klimaart valencia
temperatuur gedurende het jaar in valencia

Wanneer je een trip naar Valencia gaat boeken is het wel belangrijk om te weten of het lekker weer is of niet. Ondanks dat Valencia een fantastische stad is is het toch leuker om deze te bezoeken wanneer het zonnetje schijnt. Valencia heeft gedurende het gehele jaar een prettig klimaat maar van april t/m oktober is het hier echt goed toeven.

De temperaturen liggen in juli en augustus het hoogst, zo rond de 30 graden. In het voor en najaar liggen de temperaturen zo rond de 25 graden. Echt koud wordt het in Valencia echter zelden en gedurende het hele jaar komt de temperatuur overdag eigenlijk niet onder de 10-15 graden. Ook een heerlijke bestemming dus om te overwinteren.

Valencia kent een prettig klimaat en doordat het aan zee ligt waait het er vaak waardoor het nooit echt heel erg heet is. In juli en augustus is het het warmst dus wij zouden juist aanraden om in mei/ juni of september de stad te bezoeken. Dan is het ook wat rustiger en is er nog steeds niet al teveel kans op regen. Neem voor in de avonden wel even een lekkere trui of een jasje mee , het kan weleens flink afkoelen in de avond.

Zwemmen in zee en regen in Valencia

Wil je echt in de zee zwemmen dan kun je beter in september gaan dan in juni. Het water is dan nog lekker warm na de hete zomer. In april of mei kan de zee nog erg fris zijn.

Wil je absoluut geen regen dan heb je de beste kansen in juli en augustus. Het komt zelden voor dat je dan een dag regen treft in Valencia. Mocht dat wel zo zijn dan schijnt de zon vast de volgende dag weer!

Totaalplaatje van het klimaat in Valencia

klimaat Valencia
Bron: klimaatinfo.nl

Bekijk ook onze andere pagina’s over Valencia zoals Overnachten in Valencia, Eten en drinken in Valencia of Activiteiten in Valencia.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *