Park turia
activiteiten in Valencia Fietsen in Valencia

Valencia is echt een fantastische stad die alles in zich heeft om iedereen veel langer dan een weekend te kunnen vermaken. Wij zetten enkele van de leukste activiteiten in Valencia voor je in 1 overzicht. Wij weten zeker dat je hierdoor enthousiast gaat worden over deze stad!

Verken Valencia met de fiets

activiteiten in valencia Fietsen

Valencia is bij uitstek een stad op met de fiets te gaan verkennen. Alle afstanden zijn relatief klein, dus op de fiets kun je het snelste de stad verkennen. Ons advies is dan ook om bij één van de vele fietsverhuurders voor je gehele verblijf een fiets te huren om van A naar B te reizen binnen de stad.

Om nu een beetje lukraak rond te fiets is natuurlijk heerlijk, maar ons advies is om de eerste dag direct even een fietstour te boeken. Er zijn voldoende Nederlandstalige fietstours te boeken in Valencia. Wij hebbenm onze tour destijds gedaan bij verrassend Valencia. Dit bureau is van Nederlandse eigenaren en maakt gebruik van comfortabele Nederlandse fietsen. Een fietstour bij verrasend Valencia is al te boeken voor €28,- en brengt je langs de hotspots van de stad zodat je die later zelf ook nog even kunt gaan bezoeken in alle rust.

Heerlijk relaxen op de stranden van Valencia

activiteiten in Valencia bezoek het Strand

Wanneer je de stad verkend hebt en je toe bent aan wat ontspanning kun je in Valencia heerlijk vertoeven op het strand. langs de kilometers lange boulevard kun je genieten van zon zeet en strand. Er liggen fantastische strandtentjes waar je heerlijk kunt eten, je kunt op je eigen handdoekje gaan liggen óf een strandbedje huren natuurlijk.

marina beach club

Wil je écht van luxe genieten dan breng je een bezoekje aan Marina Beachclub Valencia. Het is wel zien en gezien worden in deze beachclub, maar wanneer je heerlijk een dagje mensen wilt kijken is dit zeker de moeite waard. De beachclub ligt naast de haven aan het uiteinde van het strand. In de avonden worden hier ook vaak feesten georganiseerd.

Verken de stad Valencia te voet

Looproute 1 Valencia

Valencia is geen hele grote stad en wanneer je houdt van wandelen is deze dan ook prima te voet te verkennen. Loop bijvoorbeeld langs de verschillende markten die de stad rijk is, het treinstation en de strienvecht arena via deze route.

looproute 2 Valencia

Wil je dwars door het historische centrum voor een bezoek aan de kathedraal, de diverse pleinen en de plaza redondo dan is deze route wellicht een mooie optie voor je.

Beide opties kun je vanuit de link hierboven direct op je telefoon downloaden zodat je ze zelf kunt lopen.

Wil je liever meer uitleg dan kun je bij Verrassend Valencia ook een stadswandeling boeken. Dit kan al vanaf €30,- en laat je verassende delen van deze fantastische stad zien

Lekker struinen door het stadspark van Valencia

park Turia

Vroeger overstroomde de Turia rivier regelmatig, waarbij het stadscentrum van Valencia veel schade ondervond en vele mensen verloren hun leven hierdoor. Na een ernstige overstroming in 1957 en meer dan 100 doden besloot men de rivier om te leggen naar de rand van de stad. In de jaren 80 werd uiteindelijk besloten om in de vruchtbare drooggelegde rivierbedding een groot groen park aan te leggen en in 1986 zijn ze officieel geopend.

De Jardín del Turia is een 9 kilometer langgerekt park dat is aangelegd in de drooggelegde rivierbedding van de Turia-rivier in Valencia. Het Turia park heeft een oppervlakte van 110 hectare en wordt overstrekt door maarliefst 18 bruggen. Tegenwoordig is het een belangrijke ontmoetingsplek, recreatiegebied en plek om te wandelen, sporten of fietsen.

Het park bevat mooie plantsoenen, een voetbalveld, een tennisveld, rozentuinen, fonteinen, vijvers, speeltuinen voor de kinderen, een botanische tuin, etc. Hoogtepunten zijn La Casa de Agua (het waterhuis), Plaza Porticada en de Mirador (uitzichtspunt) en Río Chíno (chinese rivier). Voor kinderen zal het hoogtepunt de Gulliver-speelplaats zijn, een park vol met glijbanen op en vanaf deze 70 meter lange reus uit de verhalen van Jonathan Swift.

Het park loopt van de dierentuin tot aan het centrum van kunst en wetenschap. Absoluut een van de leukste activiteiten Valencia en eenchte aanrader dus!

Bezoek deze 10 hotspots in Valencia

1) Markten van Valencia

2) Het strand van Valencia

3) De kathedraal van valencia

4) Ciudad de las Artes (de stad van kunst en wetenschap)

5) Stadion mestalla (voor de voetbal liefhebbers)

6) Stieren vechten arena

7) Torres de Serranos, de stadspoort van Valencia

8) De wijk Ruzafa

9) Plaza de la virgin

10) De kerk van Santa Catalina

Ben je enthousiast geworden na het lezen over de activiteiten in Valencia? Bezoek dan ook eens onze andere pagina’s Overnachten in Valencia of Eten & drinken in Valencia.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *