Klimaat Lille/ Rijssel Stadtripper.nl
Prachtig weer in Lille/ Rijssel stadtripper.nl

Wanneer je een trip naar Lille/ Rijsel gaat boeken is het wel belangrijk om te weten of het lekker weer is of niet. Het klimaat in Lille/ Rijsel is vergelijkbaar met Nederland. Ondanks dat Lille/ Rijsel een fantastische stad is is het toch leuker om deze te bezoeken wanneer het zonnetje schijnt.

Het Klimaat in Lille/ Rijsel is gematigd maritiem en staat onder invloed van de Noordzee, de Atlantische Oceaan en de Warme Golfstroom. De temperatuur is er bijna het hele jaar gematigd, door de invloed van de verschillende zeeën in de directe omgeving van de stad komt extreem weer niet of nauwelijks voor. Het wordt er in de winter niet echt koud, zelfs de gemiddelde nachttemperatuur ligt in Lille net boven het vriespunt. Wel kan het in het noorden van Frankrijk, net als bij ons in Nederland, regelmatig regenen.

Wanneer kun je het beste naar Lille/ Rijsel afreizen?

De temperaturen liggen in juni t/m augustus het hoogst, zo rond de 22 graden. In het voor en najaar liggen de temperaturen zo rond de 15-20 graden. Echt vriezen doet het in Lille/ Rijsel nauwelijks. Gedurende het gehele jaar moet je er echter wel rekening mee houden dat het kan regenen. In principe kun je echter van mei t/m september prima afreizen naar Lille/ Rijsel, de kans op goed weer is, zeker wanneer je last minute gaat, vrij groot.

Doordat er eigenlijk voldoende slaapgelegenheid beschikbaar is en het ook niet heel ver rijden is naar Lille/ Rijsel kun je dus wellicht het beste het weer in de gaten houden en last minute boeken als je zeker wilt zijn van zon.

Hieronder een overzicht van het klimaat gedurende het jaar in Lille:

Klimaat in Lille/ Rijssel
Klimaat overzicht Lille Bron: Klimaatinfo.nl

Wij zijn zelf in September afgereisd naar Lille/ Rijsel. Wij hadden overdag fantastisch weer en een heerlijk zonnetje. We hebben echter pas een week van tevoren geboekt zodat we zeker wisten dat het lekker weer zou zijn.

Bekijk ook onze andere pagina’s over Lille/ Rijsel en lees:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *