Carpaccio La belezza Lille
Terras in Lille/ Rijssel

Lekker eten & drinken in Lille/ Rijsel kun je eigenlijk overal. Er zijn vele leuke straten en pleintjes waar je naartoe kunt om van traditioneel noord Franse gerechten óf juist iets totaal anders te proeven. Wij hebben leuke gelegenheden bezocht en geven je enige richting in je zoektocht naar lekker en drinken in Lille/Rijsel!

La Bellezza Big Mamma (traditioneel Italiaans restaurant Lille/ Rijsel)

Ingang la Belzza Lille/ rijssel

Bij La Bellezza moet je er zonder reservering vroeg op de avond bij zijn. Zoals op de foto hierboven te zien is staat er vaak een rij om binnen te komen. Ben je er echter rond 19u dan zul je geen probleem hebben om binnen te komen. Eenmaal binnen kom je in een traditioneel ingericht restaurant terecht. Een prachtige bar met gevulde flessen tot aan het plafond, gezellige zithoekjes en romantische kleine tafeltjes boven óf beneden in het restaurant. De binnenkomst alleen al brengt vele indrukken met zich mee!

Het personeel is vrijwel allemaal Italiaans en dat merk je in de manier van bedienen en communiceren. Lekker druk, veel lol onder elkaar, af en toe chaotisch en hun Engels is niet al te best. Dit maken ze echter ruimtschoots goed met hun enthousiasme en hartelijkheid! Dit maakte van la Belezza Big Mamma onze favoriet tijdens onze stedentrip naar Lille/ Rijsel.

eten en drinken in Lille/rijssel | Bar la bellezza Stadtripper.nl
Wildstoof La bellezza Lille/ Rijssel
Interieur La bellezza Lille/ Rijssel
Carpaccio La bellezza Lille/ Rijssel

De kaart bij la Bellezza is niet heel erg uitgebreid, maar alle gerechten die erop staan zijn traditioneel Italiaans en overheerlijk!

Eten en drinken in Lille/ Rijsel doe je in Rue de Gand

Indien je wilt eten in een van de restaurants in Rue de Gand adviseren we je om je vroeg te melden (rond 19u) óf te reserveren. Over het algemeen vind je hier een traditioneel Franse kaart bij de meeste restaurants en liefhebbers van Mosselen zullen hier op hun wenken bediend worden.

Via de Rue de Gand loop je in wezen richting een oude stadspoort van Lille/ Rijsel de Porte de Gand. In de Rue de Gand vind je talloze leuke terrassen en restaurants waar je gezellig neer kunt strijken na een dagje shoppen.

Place aux Oignons

Place aux oignon Lille/ Rijssel stadtripper.nl
 aux oignon Lille/ Rijssel

Wanneer je door de straten van het oude Lille/ Rijssel loopt is de kans groot dat je zomaar ineens de Place aux Oignons op loopt. Een pittoresk klein pleintje vlakbij de cathedraal in Lille. Hoer kun je een heerlijk wijntje drinken in de zon óf even lunchen bij Au vieux de la Vieille.

Eten & drinken op een boot in Lille/ Rijsel

boot Lille/ Rijssel

In het kanaal rondom het stadspark vind je 3 grote boten waar je even lekker iets kunt eten of drinken. Alle 3 de boten hebben een andere kaart en een verschillende vibe. Van een beetje Hippie en bio tot chique, of één van deze 3 boten zul je je zeker thuis voelen. Kom je hier aan het einde van de middag dan kun je nog even lekker de laatste zonnestralen meepikken!

Eten en drinken op de boot Lille/ rijssel
Eetboot Lille/ Rijssel
Eten op de boot in Lille/ Rijssel

Even lekker wijnen bij Fifi’s wine bar

Teruglopend naar de stad vanuit het stadspark kom je langs Fifi’s wine bar gelopen. Het ziet er van buitenaf al te leuk uit om zomaar langs te lopen eigenlijk. Vlakbij La Belezza dus ook een prima plek om hier eerst een wijntje te drinken voordat je daar gaat eten. Je kunt vanaf het terras in de gaten houden wanneer het daar open gaat. Om de hoek van Fifi’s wine bar vind je de eetgelegenheden Bloempot (michelin guide) en de stapstraat van Lille Rue Royale met vele leuke barretjes en dans gelegenheden. Ook in de Rue de Bouchers zitten enkele leuke restaurants met een mooie kaart.

Enthousiast geworden van al deze eet en drink mogelijkheden in Lille/ Rijsel? Bekijk dan ook onze andere pagina’s over Lille/ Rijsel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *