Overnachten in Lille/ Rijsel moet over het algemeen weinig problemen opleveren. Er zijn voldoende hotels en leuke appartementen te huur in deze grote stad dus voor iedereen en voor iedere portemonnee moet er iets te vinden kunnen zijn.

Waar moet je zijn in de stad Lille/ Rijsel

Voor een weekendje Lille/ Rijsel is het belangrijk dat je slaapplaats een beetje centraal ligt. In principe is alles te lopen, maar wanneer je echt te ver van het centrum af zit zul je toch snel ook ander vervoer moeten regelen of een fiets moeten huren bijvoorbeeld. Het advies is eigenlijk om in het kaartje hieronder een locatie te kiezen ten noorden van het museum voor de schone kunsten. Dan zit je eigenlijk overal dicht in de buurt en zijn alle bezienswaardigheden te voet te bereiken.

Airbnb in Lille/ Rijsel

Lille/ rijssel airbnb

Wij hebben ervoor gekozen om te overnachten in Lille/ Rijsel via Airbnb. In Lille/ Rijsel is 1 grote aanbieder van diverse nette appartementen op Airbnb. Locatie is echter erg belangrijk in deze. Wij sliepen in één van zijn appartementen in Rue du Priez. Deze locatie ligt erg dicht bij het treinstation Lille Flandres en is dus erg goed bereikbaar. Nadeel is echter dat de straat in de avond erg onrustig is en de appartementen gehorig. Daarnaast lopen er in de avond wat ongure types rond in deze straat waardoor je hier niet graag alleen over straat zou willen lopen middenin de nacht. Ons advies is dus om wat meer westelijk te gaan zitten in de stad. Het blijft natuurlijk een grote stad, dus echt heel rustig is het nooit, maar dan voel je je wellicht wel iets veiliger.

In tegenstelling tot andere steden is het aanbod in Lille aan Airbnb appartementen zeer netjes en de communicatie met de verhuurder gaat snel en in meerdere talen.

Een greep uit enkele appartementen van deze aanbieder op airbnb:

appartement lille airbnb Hugo
Appartement lille/rijssel Hugo 2
appartement lille/ rijssel 3 Hugo

Hotels in Lille/ Rijsel

Hotels boeking.com Lille/ Rijssel

Qua hotels in Lille/ Rijsel is er ook een ruim aanbod zoals je zou verwachten in een grote stad. Zo heb je Luxe hotels zoals het Carlton hotel tegenover het Opera gebouw, maar ook goedkopere hotels van prima kwaliteit. Ook hier is het advies om wat meer ten westen van het station te gaan overnachten en in ieder geval ten noorden van Boulevard de Liberté.

Enkele handige links:

Hostels/ groepsaccomodaties in Lille/ Rijsel

Hostels lille/ rijssel

Ook voor de kleinere portemonnee en groepen is er voldoende keuze in Lille. De Hostels liggen iets verder uit het centrum, maar dat is op te lossen met taxi’s/ Ubers of het huren van een fiets voor een weekend. Prijzen voor een privékamer dus vanaf €23,10 en slaapzalen vanaf €24,20.

Bekijk en boek jouw hostel in Lille via Hostelworld.com

Ben je op zoek naar een groepsaccommodatie in Lille Rijsel dan is Groupcorner.com hier wellicht een oplossing in vinden.

Enthousiast geworden over de stad Lille/ Rijsel!? Bekijk dan ook onze pagina’s Eten & drinken in Lille/ Rijsel en activiteiten in Lille/ Rijsel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *