Marktplein Lille/ Rijssel

Er zijn tal van leuke activiteiten in Lille/ Rijsel om te ondernemen. Van avontuurlijk tot heel relaxed, in deze stad vind je voor ieder wat wils. Stadtripper heeft Lille/ Rijsel al helemaal voor jou uitgeplozen en zo kun jij een keuze maken uit de 10 leukste activiteiten die deze stad te bieden heeft!

1. Maak een fietstocht door Lille

het kleinste huisje van Lille/ Rijssel
het smalste staartje van Lille/ Rijssel

Één van onze favoriete activiteiten in Lille/ Rijsel en leukste manieren om een stad te verkennen op de eerste dag van ons bezoek is altijd een fietstocht met een gids. Le grand huit biedt fietstochten met gids aan in diverse talen waaronder ook Nederlands, Engels en Frans. De fietstocht brengt je langs de Citadel, het stadspark, de vroegere haven, de oude stad, de smalste straatjes en kleinste huisjes van de stad. Het geeft echt een goed beeld van de stad en je weet dan ook direct waar je nog een keer naartoe kunt wandelen tijdens de overige dagen van je stedentrip.

2. Wandelen in het stadspark Parc Jean-Baptiste Lebas rondom de Citadel

Citadel van rijssel/ Lille Stadtripper.nl
Citadel van Rijssel/ Lille

Nabij het stadscentrum van Lille/ Rijssel ligt het stadspark Parc Jean-Baptiste Lebas. In dit stadspark vind je onder andere een mooie speeltuin voor kleine kinderen en de dierentuin van Lille/ Rijssel. De dierentuin is vrij klein, maar is ook niet duur om te bezoeken. Middenin dit prachtige park waar menig hardloper de hele dag terecht kan ligt de Citadel van Rijsel. Dit prachtige militaire bouwwerk werd gebouwd in opdracht van Sébastien Le Prestre de Vauban, nadat de stad in 1667 onder Lodewijk XIV door de Fransen werd ingenomen. Vauban, de architect van vele Franse citadels, ontwierp de Rijselse citadel als onderdeel van een verdedigingsgordel langs de Franse noordgrens. helaas is de Citadel niet van binnen te bewonderen omdat deze nog steeds gebruikt wordt door het leger als trainingscentrum.

Ben je klaar met wandelen dan kun je neerstrijken bij een van de restaurant boten die in het kanaal liggen. In september is er de hele maand een kermis in het park die je kunt bezoeken.

restaurant boot lille
restaurantboor Lille- Rijsel

3. Winkelen/ shoppen in Lille/ Rijsel

Winkelen shoppen in Lille Rijssel
Shoppen in Lille

In Lille kun je echt fantastisch winkelen. Alle grote ketens hebben hier wel 1 of meerdere vestigingen en je kunt hier van heel goedkope tot hele dure kleding vinden. Enkele leuke winkelstraten rond de Grote Markt en Plâce Du Théatre zijn: Rue Faidherbe, Rue Esquermoise, Rue Neuve en natuurlijk de drukste winkelstraat van Noord-Frankrijk, Rue de Béthune.

4. Eten en drinken in Lille

In Lille/ Rijsel hoef je (als je wilt) helemaal niets anders te doen dan lekker eten en drinken in een van de vele leuke straatjes en pleintjes met terrassen. In ons artikel Eten en drinken in Lille/ Rijsel vind je de beste tips wanneer dit de reden is voor je bezoek aan Lille/ Rijsel!

eten en drinken in lille rijssel

6. Maak kennis met de Bossche bol van Lille bij aux Merveilleux de Fred

les merveilleux

Middenin de winkelstraat van Lille ligt de kleine bakkerij aux Merveilleux de fred. je ziet direct dat hier iets speciaals gebeurd want er staat meestal een flinke rij voor de deur. deze rij staat er omdat iedereen die in Lille/ Rijsel is geweest dit gebakje eigenlijk geproefd moet hebben. Het is een luchtig gebak en erg smaakvol. Ze maken de gebakjes vers voor je neus, dus je ziet ter plekke hoe ze gemaakt worden. de moeite van een bezoekje dus meer dan waard voor de echte zoetekauw!

7. Bootje huren in Lille/ Rijsel

Bootje varen in Lille

Rondom Lille ligt veel water en het is dan ook erg leuk om Lille vanaf het water te gaan verkennen wanneer je de stad bezoekt. Aan de rand van het stadspark kun je een bootje huren om vervolgens zelf de wateren rondom Lille te ontdekken!

8. Suppen in Lille/ Rijsel

Nóg een originele en leuke manier om de wateren van Lille te ontdekken is door te gaan suppen. Onder begeleiding of alleen ontdek je de wateren rondom Lille. Wat actiever dan met een bootje en zeker zo leuk.

Na deze activiteit kun je de rest van de dag nog lekker op het terras gaan zitten in deze prachtige stad!

Suppen in Lille/ Rijsel

9. Klimmen in klimpark van Lille/ Rijsel

Klimpark Lille/ Rijssel
Klimpark Lille/ Rijsel

Ontdek Rijsel vanuit de hoogte! Groot en klein, kunnen hun hartje ophalen op het hoogteparcours middenin het Citadelpark van Rijsel.

Je vindt bij Accro Lille zes klimparcoursen  voor de hele familie. Het klimpark is open van april tot en met oktober. Kinderen moeten voor de kinderparcoursen  minstens 1,20 meter groot zijn, dat is ongeveer vijf à zes jaar oud. De volwassenenparcoursen zijn toegankelijk voor iedereen groter dan 1,40 meter.

10. Bezoek de Braderie van Lille/ Rijsel

Één van dé activiteiten in Lille/Rijsel die je een keer in je leven bezocht moet hebben is Le Grande Braderie. Elk eerste weekend van september verandert de binnenstad van Lille in één grote brocante markt. Tijdens de wereldberoemde braderie – de grootste rommelmarkt van Europa – kun je de meest Vlaamse stad van Frankrijk met haar bijzondere architectuur en een rijk handelsverleden ontdekken.

De Braderie van Lille is Europa’s grootste rommelmarkt en is in heel Frankrijk en tot ver daarbuiten bekend. Jaarlijks komen er tussen de 2 en 3 miljoen koopjesjagers naar Lille. Het is de ideale plek om die ene bijzondere koop te doen, op zoek te gaan naar koopjes, maar vooral ook om de sfeer in de stad te proeven: feestelijk en gezellig!

Wees wel op tijd met het boeken van een kamer in dit weekend (een jaar van tevoren), want de prijzen schieten in dit weekend omhoog!

Enthousiast geworden over de leukste activiteiten die je kunt ondernemen in Lille/ Rijsel? bekijk dan ook onze pagina’s over waar je het beste kunt overnachten in Lille en waar je lekker kunt eten en drinken in Lille!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *