Activiteiten in Groningen zijn er meer dan genoeg, maar wat vind jij nu leuk om te doen!? Wij hebben 12 leuke activiteiten op een rij gezet voor jou om te doen wanneer je in de stad Groningen bent.

1) Beklim de grootse klimwand ter wereld Excalibur in Groningen

Excalibur Klimwand groningen

Hou je van avontuur en heb je geen hoogtevrees? Dan is een bezoek aan klimcentrrum Bjoeks een leuke activiteit om te ondernemen tijdens je bezoek aan Groningen. Met Excalibur heeft Bjoeks de hoogste vrijstaande klimtoren van de wereld in huis! Zeer indrukwekkend en uitdagend dus om deze 37 meter hoge toren te bedwingen! Je boekt deze activiteit al vanaf €17,- pp.

2) Waterskiën in Groningen

Iets buiten Groningen maar slechts 20 min fietsen vanaf het centrum ligt breakout Grunopark hier kun je vele teambuilding activiteiten ondernemen, maar je kunt hier in de zomer ook lekker gaan waterskiën of wakeboarden. Vanaf €20,- pp per uur heb je een super leuke activiteit tijdens je weekend in Groningen!

waterskiën in groningen

3) Jeu des boules in Groningen

Iets minder actief, maar zeker niet minder leuk is Jeu de boules spelen bij Boel. Onder het genot van een hapje en een drankje speel je lekker een ontspannen spel Jue des boules om vervolgens daarna lekker de stad onveilig te maken!

Het is wel aan te raden om van tevoren even een baan te reserveren. Voor €14,- per baan kun je 45 minuten boulen met je vrienden of vriendinnen!

4) Fietstocht in Groningen

Een van de leukste manieren om Groningen te verkennen en iets minder belastend dan te voet is natuurlijk met de fiets!

Er zijn tours met gidsen te boeken via fietsstadgroningen (€25,- pp) of Bajabikes (ook €25,- pp). Of je huurt zelf een fiets om de stad mee te verkennen via fietsverhuur Groningen (vanaf €10,- per dag). heb je een hotel net iets buiten het centrum dan is het huren van een fiets zeker aan te raden en ook de meest efficiënte manier om de stad te verkennen!

5) Te voet door Groningen

wandeltocht met gids in groningen

Groningen kun je natuurlijk op vele manieren ontdekken, maar aangezien de stad vrij compact is is een van de leukste manieren om dit te voet te doen. Er zijn vele leuke wandeltochten die je zelf kunt ondernemen.

Wij zijn echter ook wel voorstander van een wandeling met een gids omdat je dan toch wat meer over de gebouwen en geschiedenis te weten komt van de omgeving waarin je rondloopt. Een ticket koop je al vanaf €15,-.

6) Groningen vanaf het water ontdekken

Een ontspannen manier om Groningen te verkennen is via het water. Boek bijvoorbeeld vanaf €85,- voor 2,5 een een sloep bij jachthavenreitdiep. Of boek een tour met schipper via boot huren Groningen. Er zijn zeker nog meer mogelijkheden in Groningen, de activiteit mag in ieder geval niet op jouw lijstje ontbreken!

Sloep varen in groningen

7) Op stap in Groningen

mr monofogo groningen

Stappen in Groningen is op zich al reden genoeg om deze stad een keer te bezoeken. de kroegen kennen geen sluitingstijd en je kunt dan ook tot in de vroege uurtjes doorgaan met stappen. begin bijvoorbeeld met een cocktail bij bar 1672, aan de bar of op het dakterras van Block & barrels of drink een wijntje of gin tonic bij Mr Mofongo!

Vervolgens ga je richting de markt waar je vele kroegen naast elkaar hebt liggen waar jij je met jouw vrienden of vriendinnen prima zult vermaken!

8) Activiteiten in Groningen : Supersonic Noorderslag

In januari stad Groningen in het teken van Eurosonic Noorderslag. Een muziek festival die tot ver buiten de landsgrenzen bekend staat voor haar vernieuwende programmering. ieder echte muziekliefhebber moet hier een keer geweest zijn en er is voor iedere muziekstijl wel iets leuks te vinden tijdens dit festival!

9) Oktoberfest in Groningen

medio Oktober is het ook in Groningen tijd voor het Oktoberfest Grunn! Een heel weekend lang staat er een grote tent op de grote markt in Groningen waar bezoekers kunnen genieten van Bier en duitse schlager muziek. Voor de liefhebbers zeker een event in Groningen wat je niet over wilt slaan!

10) Bezoek het Forum in Groningen en kijk uit over de stad

Het Forum Groningen is een bibliotheek, museum, bioscoop en algeheel cultureel centrum in 1. daarnaast beschikt het forum over een dakterras met een fantastisch uitzicht over de stad Groningen. Zeker een bezoekje waard wanneer je toch in de stad bent en Groningen eens vanuit de lucht wilt bekijken!

Forum groningen

11) Bezoek indoorstrand Binn’npret in Groningen

indoorstrand binn'npret Groningen

Weer een activiteit waar je je energie in kwijt kan is een bezoek aan binnenstrand Binn’npret in Groningen. naast beachvolleyballen kun je hier ook paintballen of andere leuke sporten beoefenen. lekker om je dag mee te beginnen na een avond stappen en je kater mee weg te sporten dus!

12) Suppen over de kanalen in Groningen

Het weer moet er natuurlijk wel een beetje naar zijn, maar in Groningen kun je het water ook met de sup verkennen. vanaf €17,50 huur je al een sup van bijdesluis waarmee je je prima gaat vermaken op het Groningse water!

Enthousiast geworden van al deze leuke activiteiten in groningen? bekijk dan ook waar je het beste kunt overnachten in Groningen en hoe je naar Groningen af kunt reizen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *