Waar overnachten in Groningen?

Kaart Groningen

Overnachten in Groningen is eigenlijk voor ieder budget bereikbaar. Belangrijk is echter vooral je locatie. Wij adviseren in ieder geval ten noorden van het station een plaats om te overnachten te zoeken en dichtbij het centrum te blijven. Buiten het centrum is er namelijk een stuk minder te bezichtigen en aangezien de prijzen voor een hotel in Groningen nog redelijk goed te doen zijn vergeleken met andere steden hoef je het daarvoor ook niet te laten. veel verder buiten het centrum de de schildersbuurt, noorderplantsoen of omgeving prinsentuin is dan ook niet aan te raden tenzij je ook een fiets huurt tijdens je weekendje weg.

Slapen op een boot in Groningen

wellnessboot Michiel de Ruyter Groningen

Vaak is een Botel niets iets wat we aan zouden raden voor een romantisch weekend in een stad. maar Wellnessboot Michiel de Ruyter in Groningen is dat zeker wel!

Oké je moet wel een iets ruimer budget hebben, maar je gaat er zeker indruk mee maken bij je geliefde!

Hostels in Groningen

Heb je een kleiner budget dan kom je al snel uit bij Hostels in Groningen. Vanaf €64,- per nacht slaap je in een Hostel bij Pension Tivoli, wel in het centrum, maar zeker geen luxe voor je geld. iets meer hostel gevoel krijg je bij BudGett hostel. Ook dichtbij het centrum en dus allen op loopafstand wat het gebrek aan luxe wellicht een beetje goedmaakt.

Op zoek naar een festival gevoel bij je hostel dan zit je zeker goed bij Rebel Rebel Hostel, net iets buiten het centrum, maar met een fiets ben je met 5 min in de stad.

Hostels Grunn

Overnachten in een hotel in Groningen

best western hotel Groningen

Overnachten in een hotel in Groningen is relatief betaalbaar. Prijzen variëren van zo’n €90,- tot €170,- per nacht dus een goedkoper hotel komt al vrij dicht in de buurt van een nacht in een hostel.

Wij sliepen in het best western hotel in Groningen. We konden hier ook parkeren voor €17,50 per overnachting dus dat was op zich ook niet veel duurder dan elders parkeren. de kamers waren prima van formaat en netjes en ook het ontbijt was goed en uitgebreid. vanuit het hotel liep je binnen 5-10 minuten naar de markt dus ook qua ligging ideaal! Kosten voor een overnachting liggen hier over het algemeen rond de €100,-.

AirBnB in Groningen

Via AirBnB zijn er ook wel een aantal opties om te overnachten in Groningen. Prijzen variëren van zo’n €70,- tot €300,- per nacht maar over het algemeen ben je eigenlijk wel duurder uit dan een nachtje boeken in een hotel in Groningen. Kijkend naar het aanbod is het over het algemeen niveau studentenkamer/ appartement + maar niet echt luxe accommodaties voor het geld wat je ervoor kwijt bent. Tel daarbij op de parkeerkosten en dan zouden wij toch eerder voor een hotel gaan wanneer we Groningen bezoeken.

airbnb groningen

Enthousiast geworden over een overnachting in Groningen? Kijk dan ook hoe je het beste naar Groningen kunt reizen en welke activiteiten je in deze prachtige stad kunt ondernemen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *