Wanneer je een stedentrip naar Bremen gaat boeken is het wel belangrijk om te weten of het lekker weer is of niet. Omdat je vaak verder vooruit boekt wil je dan wel een beetje een beeld hebben van het klimaat in de omgeving. Ook Bremen is namelijk leuker wanneer het zonnetje lekker schijnt en je lekker door de stad en door de parken kunt struinen. Lees hier dus alles over het klimaat/ weer in Bremen.

Klimaat / weer in Bremen
Bron: Klimaatinfo.nl

Bremen ligt in het noorden van Duitsland en het klimaat/ weer in Bremen komt dus redelijk overeen met het klimaat in Noord Nederland. Dat betekent dat het zeker niet altijd lekker weer is wanneer je een stedentrip naar Bremen plant, maar de kans hierop is het grootst van juni t/m september. Zelf zijn wij hier in juni geweest en het was toen echt heerlijk weer. In de avonden moet je echter wel een trui/ jas meenemen want het kan flink afkoelen.

Zwemmen in Bremen aan bijvoorbeeld het Weserstrand kun je eigenlijk het beste in de zomer doen. Ook andere activiteiten in bremen die wij beschrijven zijn vooral leuk om te doen van april/ mei t/m september/ oktober.

Neerslag in Bremen

Opvallend aan het klimaat/ weer in Bremen is dat hoewel je in de zomer de meeste kans op zon hebt, er in deze maanden ook de meeste neerslag valt. In juni, juli en augustus heb je de meeste zonuren, maar is de kans op neerslag dus nog steeds groot. In het voor en najaar kun je rekenen op de meeste neerslag dagen in Bremen.

Temperatuur in Bremen

Voor een echte warme stedentrip moet je waarschijnlijk toch een andere bestemming gaan zoeken dan Bremen. Over het algemeen stijgt het kwik namelijk niet vaak boven de 25 graden en wordt het in de nachten ook niet warmer dan 15 graden. Dat maakt dus dat je liefst een last minute boekt aangezien je niet kunt rekenen op mooi weer in Bremen helaas.

Meer klimaat/ weer info bremen

Klimaat overzicht Bremen
Bron: Klimaatinfo.nl

Bekijk het actuele weer overzicht voor Bremen hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *