raadhuis bremen

Het voordeel van een stedentrip naar een stad in Duitsland is dat je eigenlijk niet snel slecht zult eten. Alleen daarom al snap ik niet zo goed waarom er minder stedentrips naar Duitsland gaan dan naar bijvoorbeeld het verenigd koninkrijk of België. Ook in Bremen hebben wij nergens slecht gegeten. Wij geven je op deze pagina enkele tips voor eten en drinken in Bremen.

Eten in de kelder van het oude raadhuis (Unesco wereld erfgoed)

Eten in de kelder raadhuis Bremen

Het eten is traditioneel Duits, veel vlees op de kaart dus. Verwacht hier geen verfijnde kaart, maar je zult zeker niet met honger óf een slecht gevoel de deur uit lopen. De locatie is namelijk fantastisch, je waant je even in de middeleeuwen wanneer je in de kelder binnenstapt. Grote wijnvaten, oude stoelen en tafels, de kelder gewelven en kleine knusse houten kamertjes waar je met 2-4 personen kunt dineren of lunchen. Ook met grotere groepen kun je hier terecht bij 1 van de zalen in de kelder. Kortom, verwacht hier geen sterren diner, maar het is een bezoek zeker waard om de sfeer te proeven!

Wijntjes drinken op het terras van wijnbar Engel in Bremen

Wijntjes drinken in wijnbar engel Bremen

Wij fietsen hier tijdens onze trip naar Bremen langs en konden de verleiding niet weerstaan om op het terras van wijnbar Engel neer te strijken. Het is een gezellig terras en het bruist langs de kant van de weg. Te voet zou je hier niet zo snel terecht komen, wat nog een reden is om Bremen met de fiets te verkennen! Er staan vele soorten wijn op de kaart waar je van kunt genieten. Wij hebben hier toen niet gegeten maar de recensies voor het eten op tripadvisor zijn prima.

Eten & drinken in de biergartens aan de Weser

Eten & drinken in biergartens aan de weser

Ga vooral naar één van de vele terrassen/ biergartens aan de Weser. Naast een heerlijk uitzicht over de Weser bruist het hier van de energie van locals die na het werk hier even komen ontspannen met een biertje of wijntje. Je kunt hier ook terecht voor een hapje eten, maar veel meer dan iets lekkers bij de borrel of wat tapas hapjes zijn wij hier niet gekomen. Wanneer je hier einde middag begint rol je zo de avond en het nachtleven in wanneer je dit zou willen, dit moet je zeker niet missen!

Terrassen op de markt in Bremen

terrassen aan de marktplatz bremen

De marktplatz van Bremen in het bezoeken meer dan waard. Ga hier gedurende dag eens lekker in de zon op het terras zitten voor het uitzicht op de prachtige gebouwen. Het is wel wat commercieel allemaal en écht gezellig op een terras zitten doe je toch echt een stukje verderop langs het water, in de wijk schnoor óf net iets buiten het centrum.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *