centraal station utrecht

Reizen naar Utrecht doen heel veel mensen dagelijks voor hun werk. Eigenlijk geldt voor reizen naar Utrecht in het weekend hetzelfde, parkeren is vrij duur en vaak niet in het centrum en met de auto is het centrum gewoon slecht bereikbaar. Ons advies is dus, lekker met de trein naar Utrecht. En voor de eigenwijze bezoekers van onze site vertellen we natuurlijk wel waar je het beste kunt parkeren met de auto tijdens jouw stedentrip.

Reizen naar Utrecht met de trein

Utrecht centraal station

Dé manier op naar Utrecht te reizen is toch wel met de trein. Centraal gelegen in Nederland reis je eigenlijk vanuit iedere uithoek binnen 2 uur naar Utrecht per trein.

Je komt heerlijk uitgerust in hartje centrum Utrecht aan. Houd je van shoppen dan is het helemaal ideaal want het station ligt middenin winkelcentrum hoog catharijnen waar je werkelijk alle mogelijke winkelketens kunt vinden.

Met een groepsticket van de NS reis je al vanaf €7,15 pp in de daluren!

Reizen naar Utrecht met de auto

We gaven het hierboven al aan. Met de auto reizen naar Utrecht is echt geen pretje. Zeker wanneer je naar de binnenstad wilt kun je hier best wel even tijd voor uittrekken. naast tijd kun je ook de portemonnee trekken aangezien parkeren zeker niet goedkoop is in Utrecht centrum. Ga je dan toch met de auto, parkeer dan buiten het centrum op een P&R parkeerplaats en reis met het openbaar vervoer richting het centrum.

naar Utrecht reizen met de auto

Parkeren in Utrecht

P&R Utrecht science park

Parkeren kun je het goedkoopst doen bij een P&R. Je hebt hierin 4 verschillende smaken:

Parkeren op straat in het centrum van Utrecht doe je vanaf €5,53 per uur. Geen Amsterdamse prijzen dus, maar ook zeker niet goedkoop wanneer je een weekendje naar Utrecht wilt.

Ben je erover uit hoe je naar Utrecht gaat reizen voor je weekendje weg? Bekijk dan ook eens welke activiteiten je kunt ondernemen wanneer je er bent en waar je het beste kunt gaan eten & drinken óf overnachten in Utrecht!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *