Overnachten in Utrecht is wel even iets waar je goed over na moet denken wanneer je een weekendje naar deze stad gaat. Het kan soms vrij duur zijn wanneer er beurzen zijn bijvoorbeeld, maar ook de locatie waar je gaat overnachten is afhankelijk van wat je gaat doen best belangrijk. In het centrum is vrijwel alles te voet te doen, maar als je in het centrum moet zijn moet je dus geen hotel buiten het centrum boeken. Ook voelt het in het westen van de stad wellicht wat minder veilig aan in de avonduren. Ons advies: verblijf aan de oostkant van het centraal station en binnen de stadsgracht indien het budget dit toelaat. In principe is er voor alle budgetten altijd wel iets leuks te vinden, dus maak je geen zorgen!

kaart utrecht

Stayokay in Utrecht (low budget)

Één van onze favoriete low budget hostels is Stayokay. Vanaf €28,- boek je hier al een kamer en je kunt er kamers tot 10 personen boeken. perfect dus wanneer je met een vrienden of vriendinnengroep wilt afreizen naar Utrecht.

De ligging is ook perfect, wanneer je de deur uit stapt ben je in hartje centrum Utrecht. Met een ontbijtje voor €9,50 erbij kan je dag helemaal niet meer stuk!

Stayokay hostel Utrecht

Stone Hostel Utrecht (Low budget)

Stone hostel Utrecht

Net iets buiten het centrum maar zeker nog te lopen ligt Stone Hostel. Hier slaap je al vanaf €17,50 per nacht. Toegegeven het is net iets minder ideaal qua ligging dan Stayokay, maar zeker een prima alternatief wanneer deze vol zit.

Hotel Brass in Utrecht (Medium budget)

Hotel restaurant Brass ligt ideaal gelegen aan het Janskerkhof in het centrum van Utrecht. Leuke kroegen en terrassen op kruip afstand dus als je ook nog even wilt dansen vlakbij je hotel is dit ideaal. Het kan weleens wat luidruchtiger zijn later op de avond door deze kroegen in de nabije omgeving, maar wij hebben hier totaal geen last van gehad. De kamers zijn schoon en stijlvol ingericht en de eigenaren zijn zeer hartelijk en gastvrij. In het restaurant kun je ook heerlijk eten (wel even reserveren van tevoren) en ook in de bar een drankje drinken is een perfecte start van jouw avond in Utrecht.

Prijzen liggen tussen de €125 en €175 over het algemeen.

Hotel restaurant Brass Utrecht

Boutique Hotel The hunfeld in Utrecht (medium budget)

The hunfeld boutique hotel

Bij boutique hotel The hunfeld slaap je ook echt middenin de stad. Een kamer heb je al vanaf zo’n €150,- (afhankelijk van de tijd uiteraard). Mooie stijlvolle kamers en een perfecte locatie zijn natuurlijk een recept voor een heerlijk weekend in Utrecht!

Boutique hotel le petit Beijers (medium budget)

Boutique hotel le petit beijers ligt vlakbij The hunfeld en dus ook in hartje Utrecht. Je hebt hier soms al een kamer voor €95,- per nacht per persoon. Over het algemeen ben je tussen de €95 en €135,- kwijt per nacht. Zeker niet teveel als je naar de nette en chique kamers kijkt die je hiervoor krijgt.

Boutique hotel le petit bijers Utrecht

Hotel Oudegracht in Utrecht

Hotel oudegracht Utrecht

Slapen aan de oudegracht doe je in Hotel Oudegracht. Je slaapt in een kamer in de kelder gewelven. Een unieke locatie dus om te overnachten in Utrecht. Vanuit je kamer loop je direct de oudegracht op en dus het centrum van Utrecht in. Hier ga je zeker geen spijt van krijgen!

AirBnB’s in Utrecht (high budget)

airBNB opties in Utrecht

Ook in Utrecht heb je diverse leuke AirBnB’s die je kunt boeken. Ons valt alleen op dat de prijzen vrij hoog zijn. Voor minder geld zit je al in een leuk boutique hotel over het algemeen. Er zitten zeker leuke unieke BnB’s tussen maar onze voorkeur gaat uit naar een van de hotels hierboven!

Groepsaccommodaties Utrecht (low budget)

Slapen op een boot in Utrecht doe je met een groep via www.slaapschepen.nl. Vanaf €40,- pppn slaap je al op slaapboot Ahoy gelegen aan de muntkade. Wat verder van het centrum af dus houd hier wel rekening mee. Ze bieden echter de mogelijkheid om voor €5,- per dag een fiets te huren dus dan is dit probleem ook direct opgelost.

slaapschepen.nl Utrecht

Heb je een keuze kunnen maken uit een van de bovenstaande opties? Bekijk dan ook hoe je het beste naar Utrecht kunt reizen, welke activiteiten je kunt ondernemer én waar je iets lekkers kunt eten of drinken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *