Barcelona is een fantastische bestemming voor een stedentrip. De stad ademt geschiedenis, kent een fantastische architectuur en een bruisende sfeer, waardoor je reis naar Barcelona een onvergetelijke ervaring wordt. reizen naar Barcelona kan op verschillende manieren. Per vliegtuig, bus of zelfs met de trein!

Reizen naar Barcelona met het vliegtuig

De vliegtijd vanuit Nederland naar Barcelona is ongeveer twee uur. De prijzen van vliegtickets zijn sterk afhankelijk van verschillende factoren, zoals het seizoen, de beschikbaarheid van vluchten en de bagage die je meeneemt. Gemiddeld liggen de kosten van een vliegticket van Nederland naar Barcelona rond de 197 euro, maar deze kunnen variëren afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij, de boekingsdatum en eventuele aanbiedingen. Het is raadzaam om tijdig te boeken en de tarieven te vergelijken om de beste deals te vinden voor je reis naar Barcelona.

El prat international airport Barcelona
El prat international airport Barcelona

Barcelona Airport El Prat heeft twee terminals: de nieuwe(re) Terminal 1 en de oude Terminal 2. Gelegen op zo’n 18 kilometer afstand van de stad, biedt de luchthaven El Prat diverse vervoersopties om binnen 20-30 minuten in het centrum te arriveren. De Aerobus, taxi en trein zijn snelle opties. Benieuwd naar meer opties? Neem een kijkje op mijn website voor meer informatie en tips.

Met de auto reizen naar Barcelona 

Als je met de auto naar Barcelona komt, leg je zo’n 1500 kilometer af. Verwacht ongeveer 200 euro aan brandstofkosten, waardoor het niet altijd goedkoper uitpakt dan vliegen. Over het algemeen zul je ook tolwegen moeten nemen in Frankrijk en Spanje om in Barcelona te komen. Reken hier ook €50,- tot €100,- voor een enkele reis. Als je met meerdere mensen reist, kun je de kosten eenvoudig delen, wat het rijden met de auto juist weer voordeliger maakt. Het kan ook aantrekkelijk zijn vanwege de flexibiliteit om onderweg te stoppen en verschillende locaties te verkennen. 

Bafrcelona straatnaambord reizen met de auto naar Barcelona

Met de Flixbus naar Barcelona 

Met de flixbus reizen naar barcelona
Flixbus Barcelona

Naast vliegen of rijden met de auto, kun je ook met de Flixbus in Barcelona komen of met de trein die een directe verbinding heeft van Amsterdam naar Barcelona. Deze busreis beslaat ongeveer 22 uur en omvat een overstap in Parijs. De kosten voor een ticket variëren tussen de 60 en 100 euro, afhankelijk van het moment van boeken en de beschikbaarheid. Het is een betaalbaar alternatief voor reizigers die de voorkeur geven aan een langere maar voordelige reis naar hun bestemming.

Met de trein naar Barcelona

Nóg een fijne manier om naar Barcelona te reizen is per trein. Met NS international reis je in zo’n 11 tot 12 uur tijd van Amsterdam of Rotterdam naar Barcelona. Je moet dan wel 1 x overstappen in Parijs, maar even de benen strekken tijdens zo’n reis is ook wel fijn natuurlijk. Je reist al naar Barcelona met de trein vanaf €129,- per persoon enkele reis dus kijkend naar de kosten van vliegen en auto rijden is dit dus zeker een prima alternatief en ook qua reistijd prima te doen. Bijkomend voordeel is dat je meer bagage mee kunt nemen dan in het vliegtuig, je meer beenruimte hebt én uitgerust op de plaats van bestelling aan zult komen.

Met de trein reizen naar barcelona

Reizen in Barcelona 

Over het algemeen lopen de locals veel in Barcelona, maar het openbaar vervoer is erg toegankelijk. De metrostations zitten verspreid door de stad en je kunt eigenlijk overal wel met de metro komen. Een enkele reis met de metro kost je 2,40 euro. Als je langer in Barcelona verblijft, zijn er verschillende passen beschikbaar die handig kunnen zijn. De Hola BCN! Travel Card biedt bijvoorbeeld onbeperkt reizen en is verkrijgbaar voor 2 tot 5 dagen. Daarnaast is er de BCN Essentials Pass, waarmee je onbeperkt met het openbaar vervoer kunt reizen en toegang hebt tot bezienswaardigheden zoals de Sagrada Família en Park Güell. Als je naast het openbaar vervoer en de bezienswaardigheden ook musea wilt bezoeken, kan de Barcelona Card een goede keuze zijn.

Houd er rekening mee dat reizen door verschillende zones duurder is dan binnen één zone blijven. De meeste toeristische attracties bevinden zich in zone 1.

Bekijk ook onze pagina’s over Barcelona!

Dit artikel is mede tot stand gekomen door een samenwerking met Barcelonatips.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *