Je weekendje weg naar Utrecht is geboekt en dan begint natuurlijk de voorpret. Activiteiten in Utrecht zijn er meer dan voldoende, wij hebben maar liefst 15 activiteiten die je kunt ondernemen tijdens jouw stedentrip naar Utrecht. Je hoeft je dus niet te vervelen!

1) Suppen of kanoën over de Utrechtse grachten

Utrecht is natuurlijk een perfecte stad om eens een dagje vanaf het water te ervaren. Nu kun je natuurlijk een standaard rondvaart boeken door de stad. Dit hebben wij ook gedaan, maar vonden wij eerlijk gezegd erg tegenvallen. Er wordt weinig over de stad verteld en na een uur varen weet je nog niet veel meer.

Vee leuker is om de stad zelf te ontdekken met de sup óf met de kano. Dan kun je lekker zelf bepalen waar je naartoe gaat en kun je ook af en toe uitrusten op een terrasje aan of vlakbij de gracht. Suppen of een kano huren kan al vanaf €6,- per uur dus is zeker niet duur. Een unieke ervaring die je niet snel zult vergeten!

2) Bootje varen in Utrecht

Een iets minder inspannende activiteit op het water maar minstens net zo leuk is een bootje huren om mee te varen. Via sloephuren Utrecht huur je al een sloep voor 2 uur vanaf €170,-. regel zelf even wat drankjes en hapjes en je hebt een top middag op het water!

Nóg een leuke tip die je kunt ondernemen met vrienden of vriendinnen is het huren van een bbq boot. Dan kun je echt de hele dag lekker op het water bivakkeren!

Bootje varen in Utrecht

3) Bubble ballen in Utrecht

bubble ball utrecht

Een keer echt totaal wat anders om te doen met je vrienden wanneer je met een groep een weekend weg bent is een partijtje bubble ball. In een van de parken kun je dit boeken vanaf 12 personen om eens heerlijk zonder blessures tegen elkaar aan te kunnen botsen. Lekker om even bezig te zijn na óf vóór een avondje stappen en te lachen met je vrienden!

4) Beklim de Domtoren

Op de tijd van schrijven van dit artikel staat de Utrechtse dom nog in de stijgers voor een grondige renovatie. Maa dit is natuurlijk wel een van dé attracties van Utrecht normaal gesproken. beklim de Domtoren en geniet van het weidse uitzicht over de stad Utrecht. Combineer dit met een bezoek aan het museum en kom meer te weten over 900 jaar geschiedenis van dit plein én de Dom.

domtoren beklimmen in Utrecht

5) Shoppen in Utrecht

shoppen in Utrecht op hoog catharijnen

Utrecht is samen met Amsterdam en Rotterdam toch wel een van dé shopsteden van Nederland. Hier vind je echt alle grote ketens, maar ook luxe merken en leuke kleine kleding en cadeau zaken. Bij binnenkomst op Hoog Catharijne kun je jezelf al verliezen in alle winkels, maar ook de binnenstad heeft alles voor een heerlijk dagje shoppen. Combineer dit met wat lekkers te eten of drinken en je hebt een heerlijk dagje te pakken!

6) Stadstour te voet

De stad Utrecht is lekker compact en staat bol van historie. Zonde dus om hier zomaar aan voorbij te gaan tijdens een bezoek aan deze stad. Ons advies is dan ook om de stad eens met een gids te verkennen. Stadsgids Willemijn Banki laat je alle mooie plekken van de stad zien en verteld de bijbehorende verhalen zodat e ook echt meer te weten komt over het roemruchte verleden van de stad Utrecht!

stad utrecht verkennen met gids

7) Ontdek de VR room in Utrecht

VR room Utrecht

Iets totaal anders wat je kunt ondernemen in Utrecht is een bezoek brengen aan de VR room.

Ontsnap samen met je gezin, vrienden of collega’s uit een magische, virtuele wereld. Levensecht, verrassend én uitdagend.

Combineer de oude wereld en historie van Utrecht met de nieuwe virtual reality wereld in deze activiteit!

8) Stadstour met de fiets

De stad Utrecht verkennen met de fiets geeft je nog net wat meer vrijheid om buiten de oude stadsgrenzen te kijken. Ook dit zouden wij in eerste instantie altijd doen met een gids zodat je daarna ook terug kunt gaan naar plekken in de stad die je leuk vond.

Fietstour in Utrecht

9) De leukste terrassen in Utrecht

terrassen in Utrecht café ledig

Een attractie op zich zijn de terrassen in Utrecht waar je eigenlijk het gehele jaar door kun genieten van de levendigheid in de stad. Enkele van onze favoriete terrassen zijn:

  • Janskerkhof
  • Neude
  • Terras bij café ledig
  • Terrassen aan de oude gracht
  • Roost aan de Singel
  • Klein Berlijn
  • Restaurant Wilhelminapark

10) Naar de karaoke bar in Utrecht

Altijd leuk tijdens een avondje stappen met vrienden of vriendinnen, een bezoekje aan de karaoke bar. In Utrecht kan dit bij de Duke of Tokyo of bij café ome willem.

karaoke bar Utrecht duke of tokyo

11) Jeu des boules in Utrecht

jeu des boules Utrecht

De laatste jaren is het é’n van de trends in de grote steden, jeu des boules. net zoals in andere grote steden kun je in Utrecht ook een heerlijk potje jeu des boules spelen onder het genot van een heelijk drankje en hapje bij de jeu des boules bar aan het paardenveld óf bij boulesbites bar aan de oude gracht middenin de stad. Heerlijk om een avondje mee te starten met je vrienden.

12) Bezoek Tivoli Vredeburg tijdens jouw stedentrip naar Utrecht

Een optie voor wat later op de avond is Tivoli Vredenburg . Een locatie waar je geweest moet zijn tijdens een weekendje Utrecht. In één van de 5! concertzalen is altijd wel iets te beleven wat bij jouw smaak pas tijdens een weekendje Utrecht.

Het gehele jaar door staan hier top artiesten en geweldige feesten op het programma waar je tot in de late uurtjes van kunt genieten!

Tivoli Vredenburg Utrecht

13) Bezoek de ping pong club in Utrecht

ping pong club Utrecht

Wat verder buiten het centrum in het noord westen van de stad ligt de Ping Pong club. Hier kun je samen met vrienden of vriendinnen lekker een spelletje ping pong spelen onder het genot van een lekker drankje of hapje.

Net zoals het jeu des boules spel een leuke activiteit voor de middag óf om je avond mee te starten!

14) Ga klimmen tijdens je stedentrip in Utrecht

Zin in in actie tijdens je weekendje weg naar Utrecht? Dan moet je gaan klimmen bij klimcentrum Neoliet.

Dag entree heb je voor kinderen al vanaf €7,50 en voor volwassenen voor €12,50. Een heerlijke activiteit voor in het begin van de dag om vervolgens lekker de stad in te gaan en van de andere leuke dingen van Utrecht te genieten!

klimmen bij Neoliet klimvereniging Utrecht

15) Ontsnap uit een escape room in Utrecht

escape room Utrecht

Houd jij van escape rooms? Dan ben je in Utrecht op de juiste plek. In Utrecht heb je namelijk meerdere escape rooms om uit te ontsnappen.

Zo zijn er:

Enthousiast geworden van alles wat je kunt gaan doen in Utrecht? Bekijk dan ook eens hoe je het beste naar Utrecht kunt reizen, waar je het beste kunt overnachten én waar je iets lekkers kunt eten en drinken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *